IMG_20240406_132429_edit_196648914418003

Pöydällä nökötti 2 jo niin mustakuorista banaania, että ajattelin laittaa ne kompostiin, mutta sitten kuitenkin aukaisin ne ja totesin banaait vielä ihan käyttökelpoisiksi kahvikakkuun. Samalla sain tuhottua suklaita, kun ne eivät meillä tule sellaisenaan syötyä. Tähän kakkuun käytin ystävän tuomia pääiäismunien suklaita, mitkä vaan käsin ronskisti rouhin pienemmiksi. Suklaan takia emmin jo, että tulikohan turhan makeaa kahvikakkua makuumme, vaikka laitoin ihan vähän vähemmän sokeria mitä ohjeessa on, mutta pelko oli turha. Ei ollu yhtään liian makeaa meidänkään makuun.

Rahkana voi käyttää makurahkojakin (oon laittanut 200 g prk), mutta minä laitoin nyt ihan tavallista S-kaupoissa myytävää Kotimaista sarjan rahkaa. Pehmeällä rahkalla en ole ohjetta kokeillut.

Tämän postauksen kakku valmistui alla olevalla ohjeella. Kakun paiston kanssa ei kannata hötkyillä. Kakku on iso ja minun ainakin pitää paistaa uunissamme tällaista kakkua toista tuntia noin 160 asteisessa uunissa. Tämän kakun kanssa tuli lopussa jo vähän hoppu, kun Daven piti päästä lenkille, joten nostin paiston loppupuolella vähän lämpötilaa.

Suklaa banaani-rahkakakku (taikinassa rahkaa)

(kuvan kakku on paistettu 2,4 litran vuoassa ja ihan piri pintaan ei valmis kakku ole kts kuva, mutta 2 litran vuokaankaan ei olis mahtunut)

5 ja 3/4 dl vehnäjauhoja

¾ dl perunajauhoja

3 dl sokeria (laitoin ihan vähän vajaan, kun suklaata tuli reilusti, eikä kauhean makeasta tykätä)

1 tl suolaa

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

_________________

2 isoa kananmunaa

250 g tavallista maustamatonta maitorahkaa

150 g voita sulatettuna

1 dl maitoa

2 banaania (minulla olivat oikein ylikypsiä)

__________________

100 - 125 g suklaata (mitä vaan, minä laitoin ystävältä saatuja pääsiäismunien suklaita)

Valmistaminen

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään.

Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki, lisää sekaan sulatettu voi, rahka, maito ja haarukalla tilsitty banaani. (voi jäädä sattumiakin banaaniin) Sekoita seos sekaisin. Lisää tämä seos kuivien aineiden sekaan. Sekoita vaan tasaiseksi. Älä vatkaile. Lisää taikinaan rouhittu suklaa. Sekoita suklaa tasaisesti taikinaan.

Paista kakku esikäsitellyssä (voitelu + jauhotus, minä vaan voitelin vuoan) vuoassa noin 160 asteisessa (uunisi ja vuokasi tuntien) tavallisessa uunissa alimmalla tasolla reilun tunnin ajan.  Minulla on pinnoitettu vuoka ja siinä paistetaan vain 160 asteessa kaikki. Tarkista kakun kypsyys puutikulla kakkuosan keskeltä. Kuiva tikku= kypsä kakku. Kuvan kakku paistui 70 min, eikä ole yhtään ylikypsää.

Anna kakun jäähtyä hetkinen vuoassaan ja kumoa se sitten varovaisesti. Kakun maku vaan paranee, jos se saa tekeentyä 1-2 päivää.

GridArt_20240408_102436868.jpg

Pikkasen kakku repes pinnaltaan, mutta minua tuo ei haittaa. Mieluummin noin, kuin että jäis kuopalle, jolloin yleensä tulee kyspsymisvaikeuksia kakun keskiosaan.  En ite vähentäs ohjeesta jauhoja, jos laittaa 2 ylikypsää banaania.

IMG_20240406_132239_edit_196676322627003

Kakku kumottuna. Minä vaan voitelin hyvä pintaisen vuoan, en ees jauhottanut.

IMG_20240406_132454_edit_196608944037497

Tämäkin kaku vaan paraneis, jos malttas antaa sen tekeytyä ees vrk. Me ei maltettu antaa kakun ees jäähtyä kokonaan, vaan heti lämpimänä piti päästä maistelemaan. Todettiin meille passeliksi.