Tässäpä jälleen yksi lempikahvikakkujani. Kookosta, kirsikoita, hasselpähkinöitä.... nam.

2132600.jpg

Pähkinä-kookos-kirsikkakakku

(kookas kakku, tarvitset vähintään 2 litran vuoan)

250 g margariinia tai voita

2½ dl sokeria

4 munaa

1 dl kookoshiutaleita

50-100 g jauhettua hasselpähkinää ( laitan yleensä  70 g pussillisen)

4½ dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

n. 10 kpl säilykekirsikoita ihan pieniksi leikattuina ( enemmänkin voi laittaa)

2 rkl kirsikoiden lientä

Vaahdota rasva ja sokeri oikein hyväksi vaahdoksi ( vaaleaa ja kuohkeaa). Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään ja lisää niiden sekaan myös kirsikanpalaset. Yhdistä rasva-sokerivaahtoon puolet munista ja kuivista aineista + kirsikanliemi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taas tasaiseksi. Paista kakku isossa voidellussa + korppujauhotetussa vuoassa tavallisen uunin alimmalla tasolla ritilän päällä noin tunnin ajan. Paistolämpötila + 150 - 175. Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassa muutama minuutti ja kumoa kakku sitten ritilälle tms.

Minun kakkuvuokani ovat teflonisia, joten laitan kahvikakut aina vaan 150 asteiseen uuniin paistumaan ja kypsentämisen loppupuolella tarpeen ( siis värin takia) mukaan nostan hieman lämpöä. Hieman miedommassa paistolämmössä on sekin etu, että kakulla on aikaa kohota hieman enemmän ennenkuin pinnalle tulee paistopinta. Uunitkin ovat erilaisia, joten kauhean tarkkoja paisto-aikoja ja lämpötiloja on aika vaikea antaa. Kahvikakkujen kypsyys kannattaa kokeilla puutikulla kakun keskeltä -> jos tikku on kuiva, kakku on kypsää. Jos on kahden vaiheilla, onko kakku kypsä vai ei.... eikä liikaa tummumisvaaraa ole, kannattaa kakun antaa olla muutama minuutti pidempään uunissa... 

Tein pähkinä-kookos-kirsikkakakkuja 2 kpl yhdellä kertaa. Toisen kakun saa ystäväperhe joulukukan asemesta ja toisella herkuttelemme itse, pikkasen piti jo kakkua maistella. Tämä kahvikakku ei ole maultaan kovin makea....