Uunissa sinappikastikkeessa kypsennettyjä porsaankyljyksiä + perunasosetta + keitettyä porkkanaa

 

871593.jpg

Porsaankyljykset

porsaankyljyksiä ( minulla 3 kpl )

öljyä ruskistamiseen

1 iso sipuli

2 dl prk 5 % ruokakermaa

vettä

tuorejuuston jämät ( noin 50 g kork.)

sinappia

suolaa, aromisuolaa

rouhittua mustapippuria myllystä

vaalea kastike suurusta

Valmistaminen:

- nuiji / painele kyljyksiä hieman litteämmiksi

- ruskista kyljykset kevyesti öljyssä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan

- freesaa sipuli ja lisää kaikki muut kastikkeen ainekset ja kiehauta kastike ja kaada se kyljysten päälle

- kypsennä 175-200 C uunissa noin 40 min..... välillä tarkkaillen etteivät kuivu liikaa

Perunasose

Kesällä tein tieteellistä tutkimustyötä eri pakasteperunasoseista.Ostin neljän eri valmistajan perunasosetta, joista valmistin lisäkeperunasoseen. Onko eroa kalliimmilla ja halvemmilla pakasteperunasoseilla?

Vaikka kuinka kriittisesti maisteltiin, niin emme huomanneet selvää eroa maussa, rakenteessa yms...

Tällä kertaa nautimme pakasteperunasosetta halvimmasta päästä.... tehtynä ihan ohjeen mukaan  ja se oli ihan hyvää!!! Porkkanat sen sijaan eivät ole pakasteversioita, vaan ihan oma kätösin kuorittuja ja keitettyjä.