Uunissa sinappikastikkeessa kypsennettyjä porsaankyljyksiä + perunasosetta + keitettyä porkkanaa
Porsaankyljykset
porsaankyljyksiä ( minulla 3 kpl )
öljyä ruskistamiseen
1 iso sipuli
2 dl prk 5 % ruokakermaa
vettä
tuorejuuston jämät ( noin 50 g kork.)
sinappia
suolaa, aromisuolaa
rouhittua mustapippuria myllystä
vaalea kastike suurusta
Valmistaminen:
- nuiji / painele kyljyksiä hieman litteämmiksi
- ruskista kyljykset kevyesti öljyssä paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan
- freesaa sipuli ja lisää kaikki muut kastikkeen ainekset ja kiehauta kastike ja kaada se kyljysten päälle
- kypsennä 175-200 C uunissa noin 40 min..... välillä tarkkaillen etteivät kuivu liikaa
Perunasose
Kesällä tein tieteellistä tutkimustyötä eri pakasteperunasoseista.Ostin neljän eri valmistajan perunasosetta, joista valmistin lisäkeperunasoseen. Onko eroa kalliimmilla ja halvemmilla pakasteperunasoseilla?
Vaikka kuinka kriittisesti maisteltiin, niin emme huomanneet selvää eroa maussa, rakenteessa yms...
Tällä kertaa nautimme pakasteperunasosetta halvimmasta päästä.... tehtynä ihan ohjeen mukaan ja se oli ihan hyvää!!! Porkkanat sen sijaan eivät ole pakasteversioita, vaan ihan oma kätösin kuorittuja ja keitettyjä.
Kommentit