.... ja munkeille/munkkirasvalle tuoksuu huusholli vieläkin, vaikka olen tuulettanut kuinka. Olisin niin toivonut, että olisi ollut lämmin ilma, jotta olisin voinut paistaa munkit ulkona....vaan toppatakki päällä ei munkkien paisto oikein houkuttanut...
Munkit syntyivät seuraavin suhtein...
Munkit
(noin 70 kpl ei julmetun isoja munkkeja)
8 dl haaleaa vettä
noin 75 g tuoretta hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
2 munaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
150 g pehmeää/sulatettua rasvaa
vehnäjauhoja
munkkien paistamiseen rapsiöljyä (varaa noin 2 litraa...riippuen kattilan/padan koosta)
munkkien sokeroimiseen hienoa sokeria (käytin ihan tavallista, kauniimpi pinta tulisi hienommalla)
Minä teen rinkilämunkit perinteisesti oikein pehmoisesta kohotetusta taikinasta ensin pikkupullaksi, uusi kohotus ja sitten sormet pullan läpi kierittäen rinkiläksi....lyhyt kohotus rinkilöille ja keittelen niitä noin 170 asteisessa öljyssä. Ihan ripsakkaasti sai eri vaiheita tehä, kun yksin näitä tein...mulla meni paisteluun tunti, kun keittelin kattilassa mihin mahtui vain 3 tai 4 munkkia kerralla kypsymään.
Ei sitä voi kieltää...onhan ne hyviä tuoreeltaan.
Kommentit