CIMG2475-001.jpg

Olen nyt tykästynyt tähän muna-sokerivaahtoiseen kahvikakkuun ja olenkin tehnyt sillä jo monta eri versiota.

Sitruunainen versio kahvikakkuohjeesta on täällä.

Appelsiinikahvikakku (muna-sokerivaahto)

(ohjeella tulee 1 kookas kakku, tarvitset 2 litran vuoan)

3 munaa

3 dl sokeria ( tällä määrällä tulee aika makea kakku, en oo kuitenkaan meillekkään vähentänyt, vaikkei kovin makeasta tykätäkkään)

150 g sulatettua voita ( tai leivontamargariinia)

4½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

( Lisätty, nykyisin lisään ripsauksen suolaa, parantaa vielä makua)

1½ dl kiehuvaa vettä

1 appelsiini -> (pese appelsiini hyvin, raasta oranssi kuori ohuestikoko appelsiinista, purista mehu , siivilöi se ja mittaa sitä 3 rkl )

Valmistaminen

Laita uuni kuumenemaan 160-175 asteeseen. (minulla on käytössä vanhat Matti ja Maija teflonvuoat ja niillä pitää paistolämpötilan olla hieman alhaisempi, sillä johtavat lämpöä hyvin)

Voitele kakkuvuoka ja jauhota se.(jos käyttää sellaista vuokaa mikä pitää esikäsitellä) Minä jauhotin nyt vuoan tummilla mannasuurimoilla.

Mittaa kaikki ainekset.

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaaleaksi paksuksi vaahdoksi.

Lisää sitten kiehuva vesi ja sulatettu rasva nostellen seokseen esim pallovatkaimella/haarukkavatkaimella. Ei saa vatkata.

Lisää jauhot-leivinjauheseos siivilän läpi , sekoita nostellen.

Lisää kakkutaikinaan siivilöityä appelsiinin mehu (3 rkl) ja ohueksi raastettu oranssi kuori koko appelsiinista. Sekoita taikina tasaiseksi.

Paista kakkua tavallisen uunin alimmalla ritilällä 45 min - 1 tunti. Tarkkaile paistumista, uunit paistavat niin eri tavalla. Minulla 2 kakkua kypsyi hieman vajaassa tunnissa. Paistamisen aikana käännän/vaihdan kakkujen paikkaa uunissa, jotta ne paistuvat tasaisemmin.

Anna kakun jäähtyä muutama minuutti vuoassa ja kumoa sitten kakku varovaisesti ritilälle tai vadille/tarjottimelle (laita hieman sokeria pohjalle niin kakku ei tartu alustaan, jos ei ole ritilää

CIMG2478.jpg

Hyvää, mehevää peruskahvikakkua.