CIMG8801.jpg

Silloin kun tarvitsen nopeasti jotain kotitekoista makeaa kahveille, teen nykyisin joko muffinsseja tai uunissa paistettuja donitseja.

Tämä helppo ja nopea muffinssiohje muuntautuu makua antavan aineen mukaan vaikka miksi. Näihin upotin joulusuklaita ja pähkinäpussukoiden loppuja. Ohjeella ei tule kauhean makeita kuffinsseja, joten makeanpersot voivat lisätä suklaata reilummallakin kädellä.

Suklaa-pähkinämuffinssit

(ohjeella tulee 10 kpl ISOJA muffinsseja, mahtuvat just paistumaan 12 kpl muffinssipellin syvennyksissä)

3½ dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa tai makuun sopivaa mehua

100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 isoa kananmunaa

noin 150 g suklaata (tummaa) rouhittuna (käytin parin erilaisen suklaan jämät)

noin 1½ dl pähkinöitä rouhittuna  (laitoin hasselpähkinän ja cachewpähkinän loput)

(lisäksi näihin sopisi raastettu appelsiininkuori, mutta näissä muffinsseissa sitä ei nyt ole )

Valmistaminen:

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää mukaan myös rouhitut pähkinät.

Lisää seokseen kaikki muut ainekset paitsi suklaa  ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa sitä, ettei taikinaan tule sitkoa.  

Viimeiseksi lisää rouhittu (ihan vaan esim isolla veitsellä työlaudalla) suklaa karkeana rouheena ja sekoita  taikina sekaisin nostellen. Älä kuitenkaan sekoita niin kauaa, jotta suklaa värjäisi taikinaa.

Nostele taikina muffinssivuokiin esim kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Jotkut käyttävät paperivuokia kahta päällekkäin, ilman muffinssipeltiä, mutta kyllä ne siitäkin huolimatta tahtovat levitä liikaa ja tuloksena on ohuita lituska muffinsseja.

Paista muffinssit pikkasen alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min.

Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseski. kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.

 

CIMG8796.jpg

Ohjeella tulee täysi muffinssipellillinen. Vuoat tulevat pikkasen täydemmiksi mitä suositellaan. 3/4 vuoasta täytetään, näinhän sitä aina sanotaan, mutta kyllä se riippuu taikinastakin eli miten paljon kohoaavat uunissa.

CIMG8799.jpg

Nämä muffinssit syötiin heti koristelemattomina kahvipöydässä, silloin kun vielä sai isompi porukka kokoontua samaan tilaan.