Vaalea peruskakkua, kirsikanpalasilla höystettynä... jakaa varmasti syöjien mielipiteitä, kaikki kun eivät tykkää säilykekirsikoista. Meillä niistä tykätään, joten kakku on oikein mieluista herkkua

Kirsikkakakku

( n. 2 litran vuoka)

200 g voita tai margariinia

200 g sokeria ( 1 dl = 85 g)

4 munaa

250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = 65 g )

2 tl leivinjauhetta

1-2 tl vanilliinisokeria

0.75 dl nestettä ( = 4½ rkl .... minä laitoin ihan vaan maitoa, mutta voisi laittaa osittain kirsikoiden lientä tai vaikkapa jotain oman mielen mukaista mehua, likööriä? ..... pääasia että nestettä tulee tuo määrä)

1½ - 2 dl pieniksi paloiksi leikeltyjä säilykekirsikoita

Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset ja kirsikanpalaset eri kulhossa. Yhdistä rasva-sokerivaahtoon 2 munaa ja puolet kuivista aineksista ja neste ja sekoita taikina rivakasti tasaiseksi. Lisää loput 2 munaa ja loput kuivat ainekset ja sekoita taas tasaiseksi. Paista kakku voidellussa, (jauhotetussa vuoassa) n.160 asteen lämmössä lähes tunnin ajan alimmalla tasolla tavallisessa uunissa. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa kakku hetken jäähtymisen jälkeen tasaiselle alustalle.

Joakus olen tällaista kirsikkakakkua koristellut tummalla suklaalla tai sokerivesikuorrutuksella + kirsikanpalasilla.... nyt nämä kakut jäivät ihan tällaisiksi naturel-versioiksi.