Kuorrutetut porsaankyljykset juustokastikkeessa
3 kpl porsaankyljyksiä
rasvaa paistamiseen
suolaa, mustapippuria myllystä
2 pientä sipulia
1 prk kolmen juuston ruokakermaa
2-3 kpl tomaatteja
1½ dl juustoraastetta
Painele kyljyksiä käsin vähän ohuemmiksi. Ruskista kyljykset ja lohkotut sipulit paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Huuhtase pannu vesitilkalla ja kaada liemi vuokaan. Suolaa ja pippuroi lihan pinta. Laita kyljykset 175-200 asteiseen uuniin kypsymään n. 20 min. Kaada sitten ruokakerma vuokaan. Levitä tomaattiviipaleita kyljysten pinnalle ja juustoraaste päällimmäiseksi. Jatka kypsentämistä kunnes kyljykset tuntuvat haarukalla pistettäessä pehmeiltä ja juustoraaste on sulanut ja saanut väriä. Minä vielä valelin juustokastikkeella kyljyksiä paistumisen aikana muutamaan otteeseen. Jos juustokastike meinaa kuivua ja paksuuntua liikaa, laita tilkka vettä sekaan. Kaiken kaikkiaan kypsentelin kyljyksiä uunissa lähes tunnin.....lopussa miedommassa uuninlämmössä. Kyljyksistä tuli oikein maukkaita ja mureita.
Kommentit