Viime viikonloppuna ystäväpariskunta houkutteli meidät kanssaan Kalajoelle. Nukkumapaikatkin onnistuttiin vielä saamaan Sani Fanista, niin ei tarvinnut yötä myöten kotia ajella.

Lauantai-illan ruokapaikka oli päätetty jo etukäteen (tietenkin naisväen päätös).... jos vaan mahuttaisiin, niin mentäisiin syömään Pihvituvalle.Sopivalla hetkellä kun mentiin, niin pöytä järjestyikin terassilta. Jokainen valitsi mieleisensä ruoan ja ne näkyvät alempana.  Alkuruokaa ei jaksanut syödä, kun piti taktikoida ja jättää tilaa jälkkärille.

CIMG8224.jpgPaholaisen härkää
Häränpihvi (200 g) naudan ulkofileestä, tulisen makeaa chili-hilloketta, ristikkoperunoita (tuotiin tarjolle eri astiassa)

Annoksissa oli lisukkeena aika makeaksi maustetuja porkkanoita (liiankinko?) ja tuollaista kaalihässäkkää.

CIMG8220.jpgPippuripihvi
Pippuripihvi naudan sisäfileestä, kerma-konjakkikastiketta, maalaislohkoperunoita (tuotiin iso vadillinen jaettaviksi kolmelle syöjälle)

CIMG8230.jpg

Minä ja kanssasyöjä valittiin listalta sama annos...

Häränpihvi
Häränpihvi(200g) naudan ulkofileestä, kermaista sipuli-pekonikastiketta, maalaislohkoperunoita

CIMG8216.jpg

Ruokia odotellessamme siemailimme hieman juotavaa...naisväki appelsiinimehulla lantrattuna ja miehet jäiden kera.

CIMG8219-001.jpg

Ruokajuomana siemailimme tällaista punaviiniä.

CIMG8233.jpg

Minä halusin jotain oikeaa jälkkäriä, vaan listalla ei ollut laktoosittomia vaihtoehtoja. Meistä koko ajan ihanasti huolehtinut tarjoilijaneitokainen kävi kyselemässä keittiöstä mitä löytyy... sain parhaimman Creame Brûlèèn, mitä olen koskaan syönyt. Oikein kunnon rapsakka pintakin oli ja niin ihanan samettimainen rakenne. Tuota kermahörsötystä nyt ei olis tarvinnut tuossa päällä olla...

CIMG8239.jpg

Muut tyytyivät nauttimaan nestemäisenä jälkkärinä ranskalaiset kahvit. Parituntinen vierähti rattoisasti  nautiskellessa maukkaita ruokia ja turisten mukavia kamujen kanssa. Eipä pettänyt Pihvitupa taaskaan. Ruokailun jälkeen matka jatkuikin viereiseen "kuppilaan"...