Viime viikonloppuna ystäväpariskunta houkutteli meidät kanssaan Kalajoelle. Nukkumapaikatkin onnistuttiin vielä saamaan Sani Fanista, niin ei tarvinnut yötä myöten kotia ajella.
Lauantai-illan ruokapaikka oli päätetty jo etukäteen (tietenkin naisväen päätös).... jos vaan mahuttaisiin, niin mentäisiin syömään Pihvituvalle.Sopivalla hetkellä kun mentiin, niin pöytä järjestyikin terassilta. Jokainen valitsi mieleisensä ruoan ja ne näkyvät alempana. Alkuruokaa ei jaksanut syödä, kun piti taktikoida ja jättää tilaa jälkkärille.
Paholaisen härkää
Häränpihvi (200 g) naudan ulkofileestä, tulisen makeaa chili-hilloketta, ristikkoperunoita (tuotiin tarjolle eri astiassa)
Annoksissa oli lisukkeena aika makeaksi maustetuja porkkanoita (liiankinko?) ja tuollaista kaalihässäkkää.
Pippuripihvi
Pippuripihvi naudan sisäfileestä, kerma-konjakkikastiketta, maalaislohkoperunoita (tuotiin iso vadillinen jaettaviksi kolmelle syöjälle)
Minä ja kanssasyöjä valittiin listalta sama annos...
Häränpihvi
Häränpihvi(200g) naudan ulkofileestä, kermaista sipuli-pekonikastiketta, maalaislohkoperunoita
Ruokia odotellessamme siemailimme hieman juotavaa...naisväki appelsiinimehulla lantrattuna ja miehet jäiden kera.
Ruokajuomana siemailimme tällaista punaviiniä.
Minä halusin jotain oikeaa jälkkäriä, vaan listalla ei ollut laktoosittomia vaihtoehtoja. Meistä koko ajan ihanasti huolehtinut tarjoilijaneitokainen kävi kyselemässä keittiöstä mitä löytyy... sain parhaimman Creame Brûlèèn, mitä olen koskaan syönyt. Oikein kunnon rapsakka pintakin oli ja niin ihanan samettimainen rakenne. Tuota kermahörsötystä nyt ei olis tarvinnut tuossa päällä olla...
Muut tyytyivät nauttimaan nestemäisenä jälkkärinä ranskalaiset kahvit. Parituntinen vierähti rattoisasti nautiskellessa maukkaita ruokia ja turisten mukavia kamujen kanssa. Eipä pettänyt Pihvitupa taaskaan. Ruokailun jälkeen matka jatkuikin viereiseen "kuppilaan"...
Kommentit