IMG_20231227_193650_edit_241338355191946

Keitin jouluna riisipuuroa tarkoituksella reilummasti, että saan heti arjen tultua tehtyä pitkästä, pitkästä aikaa uppopaistettuja lihapiirakoita.

Lihapiirakoiden ohjeita  on blogiarkistossa useitakin, myös uunissa paistettuina versioina. Vaan kyllä meillä on mieluisampia uppopaistetut, jos ihan lihapiirakoista puhutaan.

Ihan eka postaus lihapiirakoista löytyy täältä .

Tätä päivitettyä postausta käytin nyt ohjenuorana.

Jauhoina käytin taikinassa noin puolet hiivaleipäjauhoja ja puolet vehnäjauhoja ja käytin tuorehiivaa.

Täytteen tein mututuntumalla sekoittaen paistetun jauheliha-sipuliseoksen sekaan x- määrän kylmää sakeaa riisipuuroa ja maustoin täytteen aika täräkäksi suolalla, valkosipulilla, paprikajauheella ja mustapippurilla.

Pieniä lihapiirakoita yritin taas tehä, mutta kyllä näistä pruukkaa aina isoja tulemaan. Ohjeella tehden tulee reilu 20 kpl isoja lihapiirakoita.