Raparperipaksukaisia pitää paistaa vähintään kerran alkukesässä.
Ohje löytyy täältä.
Nyt lisäsin vielä enemmän raparperia, vaan vähemmän sattumaisenakin voi tehdä. Joka tapauksessa, raparperit kannattaa pilkkoa pieniksi, eikä laittaa isoina köllykkäpaloina.
Jos haluaa säntillisen mallisiä pyöreitä paksukaisia, silloin pitää paistaa ohukaisppannulla. Minä tykkään näistäkin enemmän tällaisina soikeina, joten paistan nämä paistinpannulla.
Paistossa ei saa hötkyillä, että ehtivät kypsyä sisältäkin. Tällä kertaa laitoin raparperia taikinaan reilusti. Paistetuissa paksukaisissa maistui ja tuntui ihanan paljon kirpakoita sattumia.
12 kpl tuli paksukaisia nytkin, yks piti heti lämpimänä maistella. Meillä paksukaiset syödään useinmiten ihan sellaisinaan, nyt laitoin muutamia kotimaisia mansikoita lisäksi. Toki hilloa/marjoja /kermavaahtoa/jäätelöä voi lisukkeeksi laittaa.
Kommentit