CIMG4349-normal.jpg

eli Lindströminpihvit sinihomejuustolisällä. Nämä pihvit hivelivät makunystyröitäni....kanssasyöjän ei niinkään. Sen verran reilusti näihin tuli auraa laitettua...

Jos sinulla on oma lemppari Lindsrtöminpihviohje, hurauta sekaan auraa ja tee seoksesta pihvejä. Minä tein alla olevalla perusohjeella käyttäen säilykepunajuuria.

Punajuuri-sinihomejuustopihvit

(Lindströminpihvit sinihomejuustolla, 8 pihviä)

½ dl korppujauhoja

1 dl (ruoka)kermaa

1 kananmuna

400 g naudan jauhelihaa

2 dl raastettuja säilykepunajuuria (saa olla vähän kukkurat mitat)

1 iso keltasipuli

nokare rasvaa sipulin kuullottamiseen

75-100 g sinihomejuustoa

mustapippuria myllystä

suolaa (laitoin 1 tl...vähennä, jos tykkäät vähäsuolaisesta ja käytät sinihomejuustoa reilusti)

(Lisäksi 1-2 keltasipulia + rasvaa pinnalle tulevaa sipulia varten)

 

Laita korppujauho, kerma ja kananmuna kulhoon, sekoita sekaisin ja jätä turpoamaan. Hienonna sipuli oikein pieneksi ja freesaa se tilkassa rasvaa. Raasta valutetut säilykepunajuuret. Sekoita kaikki pihvitaikinaan tulevat ainekset hyvin sekaisin. Murenna sinihomejuusto sekaan pieninä murusina. Paista pieni maistelupala pannulla tai kypsennä mikrossa ja tarkista maku mieleiseksesi....  Muotoile pihvit pyöreiksi tai soikeiksi leivinpaperin päälle pellille. Minä käytän pihvin koon määrittämisessä dl mittaa...tulee kaikista pihveistä yhtä suuria. Tästä tulee 8 pihviä. Kypsennä pihvit 200 asteisessa uunissa kypsiksi. Paistoaika on mm. pihvien paksuudesta riippuen 15-20 min.

Pihvien ollessa uunissa kuori ja viipaloi/puoliviipaleiksi pinnalle tuleva sipuli ja ruskista se paistinpannulla rasvassa. Halutessasi ripsauta hyppysellinen suolaa ja sokeria sipulin sekaan paistovaiheessa. Jaa sipulit kypsien  pihvien päälle.

CIMG4326-normal.jpg

Jaan ensin seoksen dl mitalla pellille....sitten pyöräytän kaikki palloiksi (reuna pitäisi saada näin tehden tasaisemmaksi) vedessä kastettujen käsien välissä ja vasta sitten taputtelen pihveiksi peltiä vasten.

Pihvit voisi tietenkin paistaa myös paistinpannulla rasvassa jolloin pinnasta tulee vielä pikkasen maukkaampi. Vaan isompi määrä ainaskin on niin paljon helpompaa paistaa uunissa ja meille tälläiset uuniversiot passaavat oikein hyvin. Sipulia haluan aina paistaa tällaisten pihvien päälle, vaikkei ne välttämättä sitä vaadi. Varsinkaan tällaiset sinihomejuustolle maistuvat.

CIMG4335-normal.jpg

Jos näihin pihveihin haluaa käyttää raakoja punajuuria, kannattaa ne raastaa ja kypsentää sipulin kanssa pannulla ja vasta sitten lisätä muiden aineiden sekaan.