CIMG1842.jpg

Onko sinulla tummuneita banaaneita kaapissa? Kokeileppas näitä. Meillä näistä tykättiin kovastikkin.

CIMG1828.jpg

Minä paistelin (amerikkalaiset banaani-) pannukakut ohukaispannulla, mihin mahtuu aina 7 kerralla paistumaan. Taikina on sen verran jämäkän tuntuista, jotta paistamisen vois tehdä myös ihan tavallisella pannulla. Tokihan ihan niin säntillisen mallisia ei paksuista ohukaisista tule, mutta hyvin onnistuu niinkin...

Alkuperäinen ohje löytyy täältä ja alla ohje miten minä pannukakut tein...

Banaanipannukakut/paksut ohukaiset

(minä paistoin tästä satsista 21 kpl)

2 banaania

3 dl maitoa

1 kanamuna

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 rkl sokeria

1/2 tl suolaa

 kanelia oman maun mukaisesti

2 rkl öljyä

Paistamiseen voita/margariinia/öljyä

Kuori ja tilsi banaanit haarukalla soseeksi. Vatkaa kulhossa sekaisin banaanisose, maito ja kananmuna. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja mausteet ja lisää seos nesteiden sekaan hyvin sekoittaen/vatkaten kunnes seos on tasaista. Paista ohukaispannulla  rasvassa paksuhkoja pannareita. Älä käytä liian kuumaa lämpöä, jotta pannukakku/ohukainen ehtii kypsyä sisältäkin.

Ihanan helppoja paistettavia olivat nämä banaanipannukakut.

CIMG1838.jpg

Valmiit pannukakut maistuvat oikein vienosti/miedosti banaanille, joten semmoisetkin jotka eivät niin kypsennetyn banaanin mausta perusta, voisivat tykätä näistä.

Meillä näitä taatusti tehään jo piankin uudemman kerran. Osa syötiin ihan tällaisinaan kanssasyöjän ja naisystäväni kanssa ja osalle laitettiin kotitekoista omenapalatäytettä ja omenasosetta päälle.