Tein vaihteeksi kahvikakkuja... kuvassa vasemmalla suklaahippukakkuja, joista toisesta jo eräs ennätti maistelemaan, ennenkuin sain kakut kuvatuiksi.... ja oikealla ihan tavallisia tiikerikakkuja.

911389.jpg

Peruskakku

250 g rasvaa

250 g sokeria

4 kpl munia

250 g vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

- vaahdota rasva + sokeri kuohkeaksi vaahdoksi

- lisää munia ja keskenään sekoitetuja kuivia aineksia vuorotellen -> tasainen taikina

- yhdistä peruskakkutaikinaan makua antava aines

- paista kakku alimmalla tasolla ritilän päällä + 150 -170 C noin tunnin verran, kokeile kakun kypsyys tikulla

Suklaahippukakku

- sekoita peruskakkutaikinaan ½ taloussuklaa levyä hienonnettuna ( tai muuta suklaata)

Tiikerikakku

- sekoita 2 rkl tummaa kaakaota + 2 rkl maitoa/kermaa + 1/3 vaaleasta taikinasta

- laita voideltuun, jauhotettuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten ruskea taikina ja taas vaaleaa taikinaa

- sekoita halutessasi hieman kerroksia haarukalla

( minä en sekoita koskaan ja ihan kaunis kuvio tulee kakkuun )