Tein vaihteeksi kahvikakkuja... kuvassa vasemmalla suklaahippukakkuja, joista toisesta jo eräs ennätti maistelemaan, ennenkuin sain kakut kuvatuiksi.... ja oikealla ihan tavallisia tiikerikakkuja.
Peruskakku
250 g rasvaa
250 g sokeria
4 kpl munia
250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
- vaahdota rasva + sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää munia ja keskenään sekoitetuja kuivia aineksia vuorotellen -> tasainen taikina
- yhdistä peruskakkutaikinaan makua antava aines
- paista kakku alimmalla tasolla ritilän päällä + 150 -170 C noin tunnin verran, kokeile kakun kypsyys tikulla
Suklaahippukakku
- sekoita peruskakkutaikinaan ½ taloussuklaa levyä hienonnettuna ( tai muuta suklaata)
Tiikerikakku
- sekoita 2 rkl tummaa kaakaota + 2 rkl maitoa/kermaa + 1/3 vaaleasta taikinasta
- laita voideltuun, jauhotettuun vuokaan ensin vaaleaa taikinaa, sitten ruskea taikina ja taas vaaleaa taikinaa
- sekoita halutessasi hieman kerroksia haarukalla
( minä en sekoita koskaan ja ihan kaunis kuvio tulee kakkuun )
Kommentit