CIMG3621-normal.jpg

Monia uusia kauniita muffinssivuokia on taasen kauppoihin tullut, vaan lupasin itselleni etten osta mitään ennenkuin olen käyttänyt kaikki ystävältä saamani alumiiniset vuoat. Näiden vuokien hyvä puoli on jämäkkyys....ei tartte laittaa muffinssipellille, joten tavallisella pellillä paistaen mahtuu enemmän kerralla paistumaan. Tällä kertaa vuokiin meni vadelmamuffinsseja paistumaan.

Vadelmamuffinssit

(16 kpl)

3 isoa kananmunaa

2½ dl sokeria

3½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

150 g sulatettua voita (tai margariinia)

1 rasiallinen vadelmia (käytin pakastettuja jäisinä)

Lisäksi tarvitset muffinssivuokia/muffinssipellin

Sulata rasva ja jätä se jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää seokseen marjat... osan voi jättää laitettaviksi taikinan päälle vuokaan. Sekoita marjoja nostellen taikinaan vaan sen verran että ne sekoittuvat tasaisesti taikinaan. Tarkoitus ei ole värjätä taikinaa. Jäiset marjat takertuvat taikinaan, vaan kahdella lusikalla on seos ihan helppoa annostella muffinssivuokiin. Jos käytät ohuita paperisia muffinssivuokia, laita ne ensin muffinssipellille, jotta leivonnaisten muoto pysyy. Paista muffinssit n. 200 asteisessa uunissa 10-15 min. Varo paistamasta liian kuiviksi. Kokeile kypsyys muffinssin keskeltä tikulla. Kuiva tikku = kypsä muffinssi.

CIMG3624-normal.jpg

Nämäkin lähtivät suurin osa siskon mukana Kuopioon....hää varmaan pakasti ne, joten koristelematta jäivät taasen nämäkin muffinssit.