Charlotte Russeihinkin on varmaankin kymmeniä...kymmeniä ohjeita. Minun suosikkitäytteeni charlotessa on aina ollut sitruunan makuinen hyytelö. Hirveästi en tykkää monista nykyajan hömpötyksistä tässäkään asiassa....
Charlotte Russe
1 hillo/marmeladitäytteinen käärötorttu
Täytehyytelö
2 munaa
noin ½ dl sokeria ( maistele ja lisää tarvittaessa..)
1 sitruunan mehu ja ½ - 1 sitruunan raastettu keltainen kuori ( varo että et raasta mukaan yhtään valkoista kuorta -> kitkerää!!)
4 liivateta esikäsiteltynä ( liotus runsaassa kylmässä vedessä noin 10 min )
3 dl vatkautuvaa kermaa esim. vispikermaa
Valmistaminen:
- leikkaa käärötorttu ohuiksi viipaleiksi ja vuoraa kelmutettu kulho viipaleilla
- vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen sitruunan mehu ja kuori
- puserra liivatelehdistä esikäsittely vesi pois ja liuota ne miedolla lämmöllä ilman lisättyä nestettä. Varo, ettei liivate pääse kiehumaan -> menettää kykynsä hyydyttää TAI voit kuumentaa ohjeessa mainitun sitruunanmehun ja liuottaa liivatteet siihen
- kääda liivateseos keltuais-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen
- vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä seokseen
- vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä seokseen
- maistele riittääkä makeus ja sitruunan maku
- kaada seos heti käärötorttuviipaleilla vuorattuun astiaan ja peitä kelmulla
- pane Charlotte Russe hyytymään kylmään muutamiksi tunneiksi tai seuraavaan päivään
- kumoa Charlotte vadille ja koristele haluamallasi tavalla
... tässä vielä kuva Charlotte Russista "sisältä"
... hyvää jälkiruokana sellaisenaan tai kahvin kera tai kahvipöydässä täytekakun asemesta / lisänä
...tällä ohjeella tehdystä Charlotesta tulee hyvän kokoisia annoksia 12 syöjälle/kahvittelijalle
Kommentit