Charlotte Russeihinkin on varmaankin kymmeniä...kymmeniä ohjeita. Minun suosikkitäytteeni charlotessa on aina ollut sitruunan makuinen hyytelö. Hirveästi en tykkää monista nykyajan hömpötyksistä tässäkään asiassa....

1082111.jpg

Charlotte Russe

1 hillo/marmeladitäytteinen käärötorttu

Täytehyytelö

2 munaa

noin ½ dl sokeria ( maistele ja lisää tarvittaessa..)

1 sitruunan mehu ja ½ - 1 sitruunan raastettu keltainen kuori ( varo että et raasta mukaan yhtään valkoista kuorta -> kitkerää!!)

4 liivateta esikäsiteltynä ( liotus runsaassa kylmässä vedessä noin 10 min )

3 dl vatkautuvaa kermaa esim. vispikermaa

Valmistaminen:

- leikkaa käärötorttu ohuiksi viipaleiksi ja vuoraa kelmutettu kulho viipaleilla

- vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää siihen sitruunan mehu ja kuori

- puserra liivatelehdistä esikäsittely vesi pois ja liuota ne miedolla lämmöllä ilman lisättyä nestettä. Varo, ettei liivate pääse kiehumaan -> menettää kykynsä hyydyttää TAI voit kuumentaa ohjeessa mainitun sitruunanmehun ja liuottaa liivatteet siihen

- kääda liivateseos keltuais-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen

- vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja yhdistä seokseen

- vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä seokseen

- maistele riittääkä makeus ja sitruunan maku

- kaada seos heti käärötorttuviipaleilla vuorattuun astiaan ja peitä kelmulla

- pane Charlotte Russe hyytymään kylmään muutamiksi tunneiksi tai seuraavaan päivään

- kumoa Charlotte vadille ja koristele haluamallasi tavalla

1082594.jpg

... tässä  vielä kuva Charlotte Russista "sisältä"

... hyvää jälkiruokana sellaisenaan tai kahvin kera tai kahvipöydässä täytekakun asemesta / lisänä

...tällä ohjeella tehdystä Charlotesta tulee hyvän kokoisia annoksia 12 syöjälle/kahvittelijalle