Täytettyihin pihveihin tarvitset ihan tavallista murekemassaa ( minä laitoin 400 g naudan jauhelihaa + 1 dl vettä + 1 dl maitoa + 1 dl korppujauhoja + 2 dl pakastesipulia + 1½ tl jauhelihamaustetta, ½ tl paprikajauhetta + 1 rkl vehnäjauhoja + ½ tl valkosipulisuolaa + muutaman kieroksen mustapippuria myllystä + 1 munan + 2 rkl sinappia + 2 rkl ketsuppia ja vielä tavallista suolaakin vähän) ja täytteeksi mozzarellaa viipaleina + tuoretta paprikaa. Pihvit kypsensin uunissa n. 200 asteessa n. 25 min, koska pihvit olivat aika isoja ja pulleita. Kypsyyden voi tarkistaa tekemällä pienen viillon pihviin ja katsomalla että on sisältä keskeltäkin muuttunut harmahtavaksi.
Minä tein 400 g lihamäärästä 4 kpl isoja kaksikerroksisia pihvejä. Rouhaisin vielä mustapippuria mozzarellan päälle... yksikin juustopala olisi riittänyt täytteessä, mutta minä törsäsin tällä kertaa....pihvien reunat kannattaa nipistellä hyvin kiinni, jotta juusto pysyy sisällä.
Me söimme täytetyt jauhelihapihvit perunasoseen ja porkkana-ananas-punaherukkasalaatin kera.
Kommentit