Näihin vuokapulliin olen kovin tykästynyt. En jaksa muistaa mistä tämän ohjeen olen alun alkaen saanut......... noin 20 vuotta sitten.......

Kirsikkapullat

tästä annoksesta tulee 25- 30 vuokapullaa

Taikina

150 g margariinia tai voita + 6 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa + 2 rkl sokeria

1 dl kylmää maitoa + 50 g tuorehiivaa

(lisäys: nykyisin lisään aina taikinaan vähän suolaa ja pullista tulee vieläkin herkullisempia)

 

Täyte

100 g margariinia tai voita

100 g tomusokeria

1 rkl vanilliinisokeria

Voiteluun kananmunaa

Koristeeksi punaisia säilykekirsikoita 1 pieni prk + raesokeria

 

Valmistaminen

- nypi jauhot ja kova rasva käsin ryynimäiseksi seokseksi

- vatkaa munat ja sokeri niin että rakenne rikkoontuu ( ei siis vaahdoksi)

- liota hiiva kylmään maitoon

- yhdistä jauho-rasvaseokseen munasokeriseos ja hiivamaitoseos ja sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa taikinaa paljoa, jotta ei tule sitkoa

- jätä taikina kohoamaan siksi aikaa kun teet täytteen

- vatkaa täytteen rasva vaahdoksi ja lisää tomusokeri+ van.sokeri ja jatka vaahdottamista kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi

- kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen ( noin 25 cm x 80 cm ) levy ja levitä kaikki täyte sille ja rullaa levy rullaksi ja nipistele liitoskohta kiinni

- leikkaa rulla 2½ - 3 cm pätkiksi ja nosta ne paperisiin leivos/muffinssivuokiin leikkauspinta ylöspäin ja jätä pullat kohoamaan

- vähemmällä peltien pesulla pääset kun laitat vuokien alle pellille leivinpaperin, koska paiston aikan atäyte voi hieman pursuta

787877.jpg

- voitele kohonneet pullat kananmunalla ja pane jokaiseen pullaan koristeeksi puolikas säilykekirsikka ( valuta tai kuivaa paparilla hyvin) ja raesokeria

- paista pullat 200 - 225 C keskitasossa kauniin ruskeiksi ( noin 15 min?)

787880.jpg

...ja tässä valmiit pullat ( siis kaksinkertainen ohje = noin 50 pullaa) jäähtymässä pakkaamista varten

787886.jpg

Mikäli et tykkää säilykekirsikoista, käy pullien koristeeksi esim. mantelirouhe, mantelilastut, väriraesokeri tai tavallinen tai paistat pullat ilman koristelua ja koristelen ne vasta paiston jälkeen esim. sulatetulla suklaalla, erilaisilla tomusokerikuorrutuksilla tai siivilöit niiden päälle tomusokeria.

Jos näihin pulliin ei tykkää laittaa kirsikan puolikasta koristeeksi, voi sen jättää pois ja laittaa sokeria tai siivilöidä paisteun kylmän pullan päälle tomusokeia....näin pullan nimi muuttuukin kahvikehräksi.