Tunnustan, että meillä syödään leipäjuustoa eli juustoleipää usein ja paljon, sekä kylmänä, että lämmitettynä mikrossa/uunissa. Harvemmin syödään kuvassa olevaa kermaversiota, mutta nyt sitä halusin tehdä. Kaikista useimmin me vain lämmitetään leipäjuustopala mikrossa ja päälle/viereen lisuke kylmänä.
Yllä olevassa kuvassa on kulhossa puolikas (=335 g) iso leipäjuusto kuutioituna, kermaa 1 dl ja kanelia (tätä ei ole välttämätöntä laittaa) ja ihan ripsaus sokeria päällä. Vuoka oli 200 asteisessa uunissa, kunnes liemi oli kuohahtanut muutaman kerran ja juusto muuttunut pehmeäksi (10-15 min) Lakat laitamme vasta annoksiin. Toimii kyllä ihan hyvin myös vadelmilla tai ihan vaikkapa jollain mieleisellä hillolla. Meillä lisukkeena on usein omenapalatäyte tai mansikka-raparperihillo tai mustaherukkahillokin on ihanaa leipäjuuston kaverina.
Kommentit