CIMG3651-normal.jpg

Kotoista arkiruokaa viime lauantailta mitä nautittiin siskon porukan kanssa.  Pekonilla päällystettyä vuokamureketta, perunasosetta (oli kyllä vähän sattumia mukana, vaan eipä nuo haitanneet), kasviksia ja salaattia.

 

Vuokalihamureke pekonipäällyksellä

(tästä leikkaa 8 ihan hyvän kokoista annospalaa)

800 g naudan jauhelihaa

1 dl korppujauhoja

3 dl nestettä ( käytin 2 dl ruokakermaa ja 1 dl vettä)

1 pss sipulikeittoaineksia (rainbown)

2 kpl kananmunia

mustapippuria myllystä muutama kierros

1½ tl paprikajauhetta

170 g pekonia viipaleina

Mittaa kulhoon nesteet, korppujauho ja sipulikeittoainekset ja sekoita heti kunnolla sekaisin. Lisää sitten murekkeeseen tulevat muut ainekset ja sekoita tasainen murekemassa. Kaada seon esim piirakkavuokaan (halkaisija n.30 cm) ja tasoita pinta tasaiseksi lastalla. Levitä pekonisiivut pinnalle. Kypsennä mureke n.200 asteisessa uunissa 40-50 min. Leikkaa mureke terävällä veitsellä annospaloiksi ja tarkista samalla että mureke on keskeltä kypsää. Tarvittaessa murekkeen voi laittaa leikkaamisen jälkeenkin uuniin kypsymään.

CIMG3618-normal.jpg

Ensin meinasin ruveta pätkimään pekonisiivut, vaan sitten päätinkin laittaa ne ihan kokonaisina....ovat siis tuosta keskiosata kaikki päällekkäin.

CIMG3645-normal.jpg

Hetken aikaa kun kypsä mureke tekeytyy (esim sammutetussa uunissa), niin tuo irronnut neste imeytyy kyllä murekkeeseen takaisin.

CIMG3647-normal.jpg

Lisäkesalaatissa oli: makeaa friseesalaattia (oli muuten eka kerta sitten alkukesän kun salaattia piti ostaa kaupasta), paljon vesimelonia (koska tuli ostettua kokonainen) kurkkua, tummia viinirypäleitä, tuoretta basilikaa