1278113.jpg

Rahkapannukakku

(pellillinen, minulla pellin koko 34x37 cm, jos sinulla on reilusti isompi pelti, suurenna vähän ohjetta ja tee peruspannari esim 8 dl nestettä)

- 6dl nestettä  ->ihan tavallinen pannukakkutaikina

( minä tein seuraavilla suhteilla: 6 dl maitoa + 3 dl vehnäjauhoja + 2-3 kananmunaa + 2 rkl sokeria +1 dl rasvasulaa + vajaa tl suolaa)

-> paista pannukakkua ihan tavalliseen tapaan pellillä noin 200 asteessa 15 - 20 minuuttia

 

Osittain paisttun pannarin päälle laitetaan

rahkaseos (tämä riittää vaikka vähän isommankin pannarin päälle)

3 dl rahkaa ( minä laitoin 2 dl rahkaa + 1 dl vanilja"tuorejuustoa"...kun ei ollut rahkaa enempää... ja hyvää tuli)

3 dl kevytkermaa / maitoa ( minä laitoin 1 dl ruokakermaa+2 dl maitoa)

2 munaa

1 dl rusinoita ( jos et tykkää niin voi jättää poiskin..)

3 rkl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

-> sekoita kaikki rahkaseoksen ainekset hyvin sekaisin ja kaada seos osittain paistuneen pannarin päälle, ihan reunoille asti (voi kevyesti levittää esim lusikalla) ja jatka vielä paistamista niin että pannari on kypsää (15 - 20 minuuttia) Tarkkaile paistumista, jotta pannari ei kärvähdä. Tarkista myös pohjalta, että näyttää kypsältä. Uunit kun paistavat niin eri tavoin.

1278110.jpg

Tässä rahkaseos laitetuna osittain paistuneen pannarin paalle.ja pannari laitetaan jatkamaan paistumista.

1278111.jpg

Rahkapannari kypsänä eli paistuttuaan rahkakerroksen kanssa vielä  noin 20 minuutia. Huom! rahkaseos on pehmoista, vaikka pannari onkin kypsää. Anna pannarin jäähtyä ihan rauhassa hetkinen ja leikkaa se sitten vasta annospaloiksi.

Minusta tällainen rahkapannari on ihan vähän haaleana tai täysin kylmänä parhaimmillaan (on tietenkin makuasia).

Lisänä voi vielä tietenkin tarjota jotain hilloa, marjoja tms. iIse en kaipaa enää lisukkeita tämän kanssa, hyvää ihan sellaisenaan!