Tässäpä yksi broileriruokaresepti, minkä toteutin parisen päivää sitten. Valmiissa ruoassa maistui aika reilusti sitruuna ja yrttiseosta laitoin myös aika reilulla kädellä. Mausteille ei taaskaan ole tarkkoja määriä, joten maistelemaan joutuu tekovaiheessa lientä ja tarpeen mukaan lisäilemään makuja. Minä kypsensin ruoan lopullisesti uunissa, koska minulla oli uuni kuumana muiden tekemisten takia. Ihan yhtä hyvin tämän ruoan voi kypsentää pienenä määränä alusta loppuun asti paistinpannulla liedellä tai laittaa vaikka airfryeriin kypsymään.
Tälleen valmistui kuvan broileriruoka. Me syötiiin tätä keitetyn riisin kanssa, kun en jyväpastan takia lähtenyt kauppaan.
Sitruunainen yrttibroileri
(kypsennys uunissa tai alusta loppuun asti paistinpannulla liedellä)
(2 annosta, tosin meillä tämä määrä piisaa nykyisin 3 pieneen annokseen)
2 kpl pulleita broilerin rintafileitä/kanan fileleike (minulla maustamattomia)
loraus öljyä/muuta rasvaa paistamiseen
1 pieni punainen suippopaprika
1 iso keltasipuli
2 pulleaa valkosipulin kynttä
2 dl ruokakermaa (minulla 15%)
noin 1 dl vettä
½ kanaliemikuutiota
suolaa (aluksi reilu ½ tl)
loraus hunajaa (aluksi noin ½ rkl)
Yrttiseos Provencalea (aluksi noin 1 tl, minulla on Meiran ja sisältää basilikaa, meiramia, timjamia, rosmariinia, oreganoa)
½ kpl kanaliemikuutiota
sitruunapippuria tai mustapippuria myllystä rouheena oman maun mukaan
puolikas situuna kuorineen lohkoina/puoliviipaleina
Valmistaminen
Halutessasi paloittele lihat pienemmiksi, kuten minä tein.
Kuori ja leikkaa keltasipuli isoiksi kuutioiksi/tai lohkoiksi. Hienonna/raasta valkosipuli. Suikaloi puhdistettu paprika isoiksi suikaleiksi. Ruskista lihat kuumalla paistinpannulla ja siirrä uunivuokaan. Lisää paprikakuutiot vuokaan. Freesaa kummatkin sipulit pannulla ja yhdistä siihen nesteet ja kaikki mausteet. Anna seoksen kiehua ihan kunnolla. Maistele lientä ja lisää tarpeen mukaan makuja. Kaada liemi-sipuliseos vuokaan. Lisää sitruunalohkot/puoliviipaleet vuokaan, niin että ne uppoavat liemeen. Kypsennä ruokaa noin 200 asteisessa uunissa kunnes lihat ovat pehmeitä/kypsiä. MInä kypsensin ruokaa uunissa noin puoli tuntia. Kannattaa tsekata kypsymisen loppupuolella, ettei ruoka kuivu.
HUOM! ruoan voi toki myös kypsentää paistinpannulla kannen alla ihan valmiiksi asti. Minulla oli uuni kuumana muiden tekemisten takia, niin laitoin ruoan sinne kypsymään.
Syöntivaiheessa puristettiin vielä lisää sitruunanmehua annoksiin. Minusta broileri oli ihanan kirpakkaan, raikkaan makuista.
Papulisäkkeessa on tähteeksi jääneitä kiehautettuja ohuita vihreitä pakastepapuja, mihin lisäsin suolaa, hienonnettua valkosipulia, mustapippuria myllystä rouheena, voinokareen ja tilkan vettä ja annoin papujen kuumentua muutaman minuutin kattilassa välillä sekoitellen. Maun tarkistua ja valmista oli. Me tykättiin valkosipulisista pavuista yllävänkin paljon.
Kommentit