CIMG6870.jpg

Ihan tavispullia siis, vaan välillä tekee mieli ihan tällaisiakin. Mikähän noissa voisilmävaniljapullissa onkin, jotta niihin ei kyllästytä, ainakaan meillä.

Pullataikina

6 dl maitoa (vaan vesikin käy)

50 g tuorehiivaa

2 dl sokeria

1½ tl suolaa

1 kukkura rkl kardemummaa

1 muna

150 g rasvaa (voita/margariinia)

puolikarkeita vehnäjauhoja (sopivasti, jotta pehmoinen pullataikina)

Pullien voiteluun 1 muna

Voisilmävaniljapullien silmäksi voinokareita (leikkaan kovasta voista ihan veitsellä) ja vaniljasokeria ja hienoa sokeria (joskus raesokeria)

Solmupulliin raesokeria munavoitelun jälkeen

CIMG6852.jpg

CIMG6849.jpg

Minun itseni tekee mieli ihan tavallista pullaa, joten pyöreiden peruspullien sijaan teen silloin tällöin solmupullia. Sormen paksuisesta taikinapötköstä vaan solmuksi kiepautetaan ja kohotetaan pullana hyvin. Voitelu, koristelu ja paisto 200-225 just ja just kypsäksi....12-15 min pullan koosta riippuen.