Tämä ohje on varmaankin jokaiselle leipurille tuttu, vaan ananasversiona en ole tätä aikaisemmin tehnyt. Tällaisen ananasversion bongasin Leena muori leipoo-blogista. Erilaisilla marjoilla, omenalla ja ihan sitruunaisena versiona olen tätä tehnyt aikaisemmin. Tykästyin myös täytteessä jogurtin käyttämisestä rahkan sijaan.... tuloksena oli ihanaisen pehmoinen, mehevä piiras.

 

 Ananasjogurttipiirakka

(50 cm uunin pellille passeli ohje)

Taikina:

250 g sulatettua voita
2 lasillista sokeria
4 lasillista vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1 lasillinen piimää
2 munaa

Jogurttiseos:

4 dl vaniljajogurttia
1 dl sokeria
2 munaa


1 iso purkki ananasta ( se minkä kokonaispaino on n.800 g)


Sekoita sulatettu voi, sokeri, jauhot, leivinjauhe ja sooda murumaiseksi. Ota yksi lasillinen murua erilleen. Lisää muruseokseen piimä ja munat. Sekoita taikinaksi ja levitä leivinpaperin ( laitan edelleenkin kaksi paperia päällekkäin) päälle pellille. Levitä päälle hyvin valutetut pilkotut ananakset. Sekoita jogurttiseoksen ainekset sekaisin ja kaada ananaksien päälle. Levitä erilleen otetut murut piirakan päälle ja paista piirakkaa pikkasen alle 200 asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia. Jäähdytä piirakka ihan kylmäksi ja leikkaa sitten halutun kokoisiksi paloiksi.

 

Herkkua!