Alla oleva mangosemifreddon ohje on Lunni leipoo-blogista. Valmistusohjeen muutin hieman "turvallisemmaksi".
Tein alla olevalla ohjeella vain reilun puolikkaan annoksen ja pakastin sen muovikulhossa...
Mangosemifreddo
(8 reilua annosta)
4 munaa
2 dl vatkautuvaa kermaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
vajaa dl sokeria
1 limen raastettu kuori (mehuakin voisi laittaa antamaan terävyyttä seokselle)
2 dl mangososetta (lisäsin maistelun jälkeen lähes 1 dl)
koristeluun ja tarjouluun; vadelmia ja suklaakastiketta
Erottele keltuaiset ja valkuaiset keskenään. Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokerista valkoiseksi, kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset lopun sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi eri kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa. Yhdistä keltuais-sokerivaahtoon jogurtti, limen kuoriraaste ja mangosose ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten seokseen kermavaahto ja valkuaisvaahto sekoitellen nostellen. Maistele seosta ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada seos (tuorekelmulla) vuorattuun vuokaan ( käytin tupperwaran pyöreää kannellista kulhoa ilman kelmua) ja anna jähmettyä pakastimessa n. 3-4 tuntia. Kumoa semifreddo tarjolle ja koristele/tarjoa lisäkkeenä esim marjoja ja suklaakastiketta
Huom!
-Jos pakastat semifreddoa yön yli, ota se ennen tarjoilua hetkeksi jääkaappiin pehmenemään.
Kommentit