CIMG6529-normal.jpg

Alla oleva mangosemifreddon ohje on Lunni leipoo-blogista. Valmistusohjeen muutin hieman "turvallisemmaksi".

Tein alla olevalla ohjeella vain reilun puolikkaan annoksen ja pakastin sen muovikulhossa...

Mangosemifreddo

(8 reilua annosta)

4 munaa

2 dl vatkautuvaa kermaa

2 dl kreikkalaista jogurttia

vajaa dl sokeria

1 limen raastettu kuori (mehuakin voisi laittaa antamaan terävyyttä seokselle)

2 dl mangososetta (lisäsin maistelun jälkeen lähes 1 dl)

koristeluun ja tarjouluun; vadelmia ja suklaakastiketta

Erottele keltuaiset ja valkuaiset keskenään. Vaahdota valkuaiset ja 1/2 dl sokerista valkoiseksi, kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset lopun sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi eri kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi kolmannessa kulhossa. Yhdistä keltuais-sokerivaahtoon jogurtti, limen kuoriraaste ja mangosose ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten seokseen kermavaahto ja valkuaisvaahto sekoitellen nostellen. Maistele seosta ja lisää tarvittaessa sokeria. Kaada seos (tuorekelmulla) vuorattuun vuokaan ( käytin tupperwaran pyöreää kannellista kulhoa ilman kelmua)  ja anna jähmettyä pakastimessa n. 3-4 tuntia. Kumoa semifreddo tarjolle ja koristele/tarjoa lisäkkeenä esim marjoja ja suklaakastiketta

Huom!
-Jos pakastat semifreddoa yön yli, ota se ennen tarjoilua hetkeksi jääkaappiin pehmenemään.