Runebergin tortut tulee tehtyä milloin milläkin ohjeella.... tällä kertaa Marien ohjeella, pienin muutoksin.

Runebergin tortut voi myös paistaa suorareunaisissa kahvikupeissa.....tässä tortussa on hilloa laitettu myös sisälle ennen paistoa.

Runebergin tortut (12 isoa tai 18 pienempää torttua)

250g voita tai margariinia

3 dl sokeria

4 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 1/2 dl korppujauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl mantelirouhetta

2 tl kaardemummaa

2 appelsiinin raastettu kuori ( en laittanut)

2 maustemittaa suolaa

2 tl piparkakkumaustetta ( en laittanut)

2 dl kermaa

Kostutus: 4 dl vettä + 4-5 rkl rommia ( käytin punssia) + 1 rkl sokeria

Koristeeksi vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta

Vatkaa sokeri ja huoneen lämpöinen rasva kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Vatkaa huolellisesti jokaisen munan jälkeen. Yhdistä kuivat aineet, lisää taikinaan vatkaten, lisää appelsiinikuoriraaste ja kerma ja sekoita huolellisesti. Nostele taikina silikonimuffinivuokiin tai paperisiin muffinivuokiin muffinipellille. Paista 175 asteisessa uunissa 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä.

 Mittaa rommi syvään kulhoon. Mausta sokerilla. Lisää vesi. Upota leivonnaiset yksitellen rommiveteen ja pidä upoksissa kunnes kuplia ei enää tule. Laita vetäytymään muutamaksi tunniksi , mieluiten seuraavaan päivään.

Koristele vadelmahillolla ja pursota tomusokerikuorruterengas hillosilmän ympärille

Ohje kopsattu täältä.