CIMG3898.jpg

Puffinssin (= pulla + muffinssin yhdistelmä) taiesim. laskiaismuffinssin nimellä on lähiaikoina monissa eri lähteissä ollut tämän tapaisia ohjeita. Minäkin olen kokeillut muutamaa ohjetta ja tämä alla oleva ohje on ollut minulle ehdottomasti mieluisin, niin rakenteen kuin maunkin suhteen. Näissä maistuu kardemumma ihan reilusti. Ja rakenne on ihanan pehmoinen, kunhan vaan ei paista turhan kuiviksi. Otin ohjeen täältä.

Meillä näitä syödään ihan tällaisenaan, ei edes ennen paistoa aina koristella millään. Makeutta kyllä piisaa ihan ilman pintasokerointiakin...toki eivät ole niin huolitellun näköisiä näin nakuna.

Mikäli näistä innostuu täyttämään laskiaispuffinssin, voi pinnalle siivilöidä tomusokeria.

Puffinsit,

12 kpl muffinssipellillä paistetuna + paperiset vuoat

Kardemummamuffinit

150 g pehmeää voita tai margariinia

1½ dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

1½ dl maitoa

1 tl vaniljasokeria

Mimmin lisäys: lisää ripsaus suolaa, ainakin jos käyttää rasvana margariinia

Lisäksi halutessa pinnalle

mantelilastuja

raesokeria

Täytteeksi laskiaispuffinsseihin

2 dl vatkautuvaa kermaa (vispi- tai kuohu)

vadelma-, mansikka- tai mitä tahansa hilloa/marmeladia

Valmistaminen

Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Yhdistä kuivat aineet ensin keskenään ja lisää ne sitten vuorotellen maidon kanssa vaahdon joukkoon.

Älä sekoita liikaa, jotta taikinaan ei ala muodostua sitkoa.

Laita paperiset muffinivuoat muffinipellin koloihin ja jaa taikina tasaisesti 12 vuokaan. Mikäli haluat koristella puffinssit  niin ripottele pinnalle mantelilastuja tai raesokeria. Painele mantelilastuja tai raesokeria varovasti taikinan pintaan, jotteivat ne irtoile paistettaessa.

Paista 200- 225 asteisessa uunissa  12-15 minuuttia. Varo kypsentämästä puffinsseja liian kuiviksi. Tikulla voi kokeilla kypsyyttä.

Mikäli täytät puffinssit ...

Anna puffinssien jäähtyä.

Vaahdota kerma + makeuta sitä hieman.

Leikkaa puffinsseista hattu pois terävällä veitsellä.

Pursota hillo/marmeladisilmä keskelle ja pursota kermarengas punaisen silmän ympärille laskiaispullein tapaan. Nosta hattu päälle.

Jos et ole koristellut puffinsseja ennen paistoa, siivilöi tomusokeria päälle tässä vaiheessa.

CIMG3887.jpg

CIMG3893.jpg

Jos ei halua muffinsssipellillä käyttää paperivuokia, voi tietty voidella pellin syvennykset kunnolla ja vaikka vielä jauhottaa ne ja paistaa puffinssit ilman paperivuokaa. Mää tekisin varmaan niin, jos tarkoitus olisi täyttää näistä laskiaispuffinsseja.

Vaikka näiden testailujen tuotokset syödäänkin suurin osa ihan sellaisenaan, oli ihan pakko maistella näitä myös kirsikkahillon kera. Nam!

Näitä herkullisia kanelisia pullamuffinsseja tulee tehtyä aika usein.