CIMG6884-normal.jpg

Tämän omenapiirakkaohjeen otin Maasikas-blogista.... kiitos.

Kartanon rouvan omenapiirakka


200 g huoneenlämpöistä voita

1½ dl sokeria

2 munaa

1½ dl perunajauhoja

2 rkl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Pinnalle

3 isoa omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
 

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat voimakkaasti seosta vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita taikina voideltuun piirakkavuokaan. (halkaisija 24cm) ja taputtele se tasaiseksi pohjaksi. Kuori omenat ja lohko ne ja lado pohjataikinan päälle. Ripottele kaneli-sokeriseos omenoiden päälle. Paista piirakka uunin keskitasolla n. 200 asteisessa uunissa 20-25 min.... kokeile kypsyys tikulla piirakan keskeltä. Kuiva tikku = kypsä piiras.
 

 

CIMG6879-normal.jpg

Kartanon rouvan omenapiirakka on hyvää pehmoista paistosmaista piirakkaa. Runsaan perunajauhon takia piirakka on helposti murtuvaa, joten siistien palasten leikkaaminen on hieman haasteellista. Lisukkeeksi piirakalle passaa jätski tai vaniljakastike, kuten meillä.... niin aina vaan paranee...