Silloin tällöin tulee tehtyä perinteisiä herrasväen pikkuleipiä ja ihan sokeroituna versiona, yleensä kylläkin ilman sokeripintaa, onhan täyte makeaa....

Taikinana käytän herrasväenleivissa samaa taikinaa mitä mokkaleivissäkin ( sorry vaan, edelleenkään ei linkitykset onnistu blogissani)

Herrasväen pikkuleivät

( noin 50 kpl valmiita pienikokoisia täytettyjä pikkuleipiä)

Pohjat:

250 g margariinia tai voita

1 1/4 dl sokeria

1 munaa

1 tl leivinjauhetta

250 g vehnäjauhoja

 

Täyte: marmeladia tai kiinteää hilloa

(Pinnan sokeroimiseen hienoa sokeria)

 

Valmistaminen:

Pohjat:

Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi, lisää munat ja kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja laita taikina esim muovipussissa kovettumaan kylmään.

Kaulitse osasta taikinaa ohut levy ja ota pyöreällä muotilla pyöreitä pohjia ja paista pohjat miedossa uunissa ( n.175 asteinen uuni) kauniin vaalean ruskeiksi. Varo, palavat helposti!

Mikäli haluat sokeripinnan valmiisiin pikkuleipiin on pikkuleivät täytettävä ja sokeroitava lämpiminä. Eli laita täytettä pohjalle ja paina toinen pohja päälle ja sokeroi heti esim pienessä kipossa olevassa sokerissa.

Mikäli et sokeroi pintaa, anna pikkuleipien rauhassa jäähtyä tasaisella alustalla ja täytä vasta sitten.

 

Pikkuleivät voidaan ihan hyvin pakastaa valmiina, myös sokeroidut versiot.