Minä tein tämän alla olevan ohjeen tuplaten, joten valmiita pihvejä tuli 20 kpl.
Jauhemaksapihvit
( n. 10 kpl valmiita pihvejä)
250 g jauhettua naudan maksaa
250 g raakaa kuorittua perunaa
1 sipuli hienonnettuna/raastettuna karkeaksi
suolaa ( pikkasen vajaa tl)
valkopippuria myllystä muutama kierros
meiramia ( n. 1 tl)
rasvaa paistamiseen
päälle paistettua sipulia
Jos naudan maksa on vielä palana, ota siitä kalvo pois ja jauha maksa ( minä soseutin sen sauvasekoittimella). Kuori perunat ja raasta ne ohueksi raasteeksi. Sekoita kaikki ainekset ja mausta. Kypsennä pieni koepihvi ja tarkista maku. Paista paksuhkoiksi pihveiksi ohukaispannulla niin että ne ehtivät kypsyä sisältäkin kypsiksi. Paista sipulirenkaita/puolirenkaita ja ripottele pihvien päälle.
Maistuivat todella hyville perunasoseen, kasvisten ja sokeroidun puolukkasurvoksen kanssa. Jämäpihvit maistuvat oikein hyvältä ruisleipäviipaleen päällä...
Kommentit