Pitkästä, pitkästä aikaa leivoin myös arabialaisia maustekakkuja. Ihan kuorrutettuna, kuten kakku kuuluukin. Tämä on aina ollut lempikakkujani, tosin leivon nämä aina ilman mantelia.

Arabialainen maustekakku

kookas kakku, tarvitsee noin 2 litran vuoan

200 g rasvaa

250 g sokeria

3 munaa

2 dl kermamaitoa

4½ dl vehnäjauhoja

½ tl soodaa

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

1 tl kanelia

½ tl muskottia ( tai hieman vähemmän, jos et niin tykkää muskotin mausta, laita kuitenkin vähän!)

3 rkl tummaa kaakaota

1 tl vanilliinisokeria

1 dl jauhettuja manteleita ( en laita koskaan, jauhomäärää ei tarvitse silti lisätä)

Arabialaisen maustekakun kuorrutus:

50 g rasvaa

1 keltuainen ( Huom. tämä ei ole välttämätön, itsekin teen nykyisin ilman keltuaista. Laita kahvia hieman enemmän)

6 dl siivilöityä tomusokeria

2½ rkl tummaa kaakaota

1½ tl kanelia

noin 2 rkl kuumaa kahvia

Valmistaminen:

- vatkaa kakun rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää munat, neste ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset vuorotellen kaikkia ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi

- paista kakku kypsäksi 160-175 asteisessa uunissa tavallisessa uunissa alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Kokeile kakun kypsyys tikulla(kuiva tikku=kypsä kakku), anna kakun jäähtyä n. 5 min ja kumoa kakku sitten jäähtymään tasaiselle alustalle/ritilälle  

- kuorrutuksen valmistaminen: vaahdota rasva, lisää kaikki muut ainekset ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi kuorrutukseksi.... mikäli et laita keltuaista, laita kahvijuomaa hieman enemmän, niin että kuorrutus on lastalla/veitsellä helposti levitettävää kakun pinnalle.

- levitä kuorrutus epätasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ( minä kuorrutan aina ensin kakun sisäpinnan, sitten ulkoreunan ja viimeisenä kakun päällyksen, näin kuorrutus ei ehdi kuivahtaa ja koristeet tarttuvat kiinni) ja koristele kakku vielä esim. rouhitulla suklaalla tai suklaaströsseleillä tms...

- kuorrutuksesta tulee aika paksu kerros... jos et tykkää niin äkkimakeasta, tee vähän pienempi annos kuorrutusta

- muista säilyttää kakku kylmässä

... näin iso ero tulee jos vuokaa ei jauhoteta...

vasemmalla puolella oleva kakku on paistettu voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa, oikealla oleva kakku on paistettu vain voidellussa vuossa -> erilainen kiiltävä kaunis pinta! Kannattaa kokeilla, jos omistat hyvän pinnoitetun vuoan.

Ja tässä kakut ovat kuorrutettuina.... pakataan, kunhan kuorrutus jähmettyy.