CIMG8837.jpg

Jo viime kesänä ostin aika monta kaalia aikomuksena tehdä grillattuja kaalinlohkoja, vaan aina tuli kaalit käytettyä muuhun ruokaan. Nyt muutamia viikkoja sitten tuotuani kaalin kotia, ilmoitin ääneen ettei sitä rouskuteta sellaisenaan, vaan grillataan lihalle lohkot liaäkkeeksi. Ja näinhän tapahtuikin.

Muutamia ohjeita lueskelin netistä, vaan ihan ei kuiteskaan ohjeita semmoisenaan toteutettu.

Grillattaviin kaalilohkoihin tarvitaan:

valkokaalia

öljyä

suolaa

rouhittua mustapippuria

Leikkaa valkokaali lohkoiksi niin että jokaiseen lohkoon tulee kantaosaa pitämään lohkoa kasassa. Minä vielä tikutin cocktailtikuilla löyhempiä kohtia joidenkin antamien vinkkien perusteella. Sitten vaan öljyä molemmin puolin kaalialohkoa ja suolaa japiippuria oman maun mukaan. Minä luulin jo laittaneeni liikaakin mausteita, vaan valmiissa olis voinu olla pippuria vaikka enemmänkin. No, lisättyähän suolaa ja pippuria aina saa, vaikka syöntivaiheessakin. Meillä lohkot olivat grillissä kaiken kaikkiaan lähes 20 minuuttia....halusin näihin noita tummia kohtia, kun moni kertoi tykänneensä niistä eniten. 

CIMG8831.jpg

 Samalla meillä paistui grillissä naudan entrecote pihvit. Minä tykkäsin kaalista näinkin laitettuna enemmän mitä kanssasyöjä....olisin kuvitellut asian olevan just päinvastoin.