CIMG5265.jpg

Todella simppeliä valmistaa ja ihan hyvääkin tämä on. Erilaista mitä olen tottunut mantelikalan olevan, vaan eihän ruoan aina samanlaista tarttekkaan olla.

Alkuperäinen ohje Valiolta, pieniä muutoksia tein, joten alla ohje miten minä ruoan tein... Kalana jälleen arkisesti sei, vaan toki samalla ohjeella voi tehdä muustakin kalasta.

Helppo mantelikala (seistä)

400 g pakasteseitä (annospaloja tai valmiita kuutioita)

vähän vajaa 1 tl suolaa

väh. ½ tl sitruunapippuria (tai mustapippuria)

Liemi kalan päälle:

1½ -2 dl ruokakermaa

1½ rkl sitruunamehua

1 rkl vehnäjauhoja

suolaa

Pinnalle:

mantelilastuja (vajaa dl)

Laita (paloiteltu) kala uunivuokaan ja mausta se suolalla ja pippurilla.

Yhdistä kalan päälle tulevan liemen kaikki ainekset ja maistele sitä... lisää tarvittaessa sitruunaa ja suolaa. Ensi kerralla taidan ripsauttaa paprikajauhettakin sekaan. Kaada liemi vuokaan.

Kypsennä kalaa lähes 200 asteisessa uunissa noin ½ tuntia. Lisää mantelilastut kalan päälle ja anna olla vielä uunissa kunnes mantelilastut ovat ruskistuneet....tarvittaessa nosta hieman uunin lämpötilaa.

CIMG5260.jpg

Täältä ja täältä löydät aikaisemmin tekemieni mantelikalaruokien ohjeet. Noissa ohjeissa on seos kalan päälle erilainen ja juustoakin niissä on...