Tämä jauheliha-pastavuoka on ollut jo pitkään kokeiltavien ruokien listallani....nyt sitten viimein sain tätä aikaiseksi. Vuokaa ovat muutamat tuttuni tehneet ja kehuneetkin sitä, samoin muutamissa blogeissa tätä on ylistetty....odotukset olivat siis korkealla......

1240519664_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Googletinpas tuon ohjeen ja sehän löytyykin Maku-lehden reseptiarkistosta, tästä osoitteesta. Voi, voi kunpa olisin googlettanut ennen tekoa...

Ihan tällä ohjeella en  tehnyt, koska otin ohjeen Keittiö Itävallassa blogista ja sen blogin pitäjä oli ottanut ohjeen Kotiäidin 3K blogista...  ja hän taas oli ottanut ohjeen....

Tässä käyttämäni ohje kopioituna Kotiäidin 3K blogista, suluissa minun huomautuksiani.

Peppi Pitkätossun voimavuoka

( ohjeella tuleee iso vuoallinen)

400 g jauhelihaa

1 tlk tomaattimurskaa ( laitoin vastaavan määrän paseerattua tomaattia)

1 tl suolaa

1 lihaliemikuutio /lihaliemijauhetta

½-1 tl mustapippuria ( laitoin vain pari kierrosta mustapippurimyllystä)

1-2 tl grillimaustetta (laitoin vain 1 tl)

1-2 tl basilikaa, oreganoa tai pizzamaustetta (laitoin 2 tl pitsamaustetta)

16-17 dl vettä ( laitoin 16 dl)

350 g pätkäspagettia

250 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija voimakas)

Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan, lisää lihaliemi. Ruskista jauheliha, mausta. Lisää jauheliha kiehuvaan veteen. Lisää sitten tomaattimurska ja odota, että kiehuu taas kunnolla. Lisää sitten spagetti ja keitä noin 5 min. Lohko sulatejuusto ja lisää kattilaan. Kun sulatejuusto on sulanut sekaan, kaada seos isoon uunivuokaan ja paista +200 C noin 45 min. ( tuleeko jo hieman ylikypsääkin?)

1240519619_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näin iso vuoallinen tulee tuolla yksinkertaisella ohjeella....minä laitoin ohi ohjeen juustorasteen jämät pinnalle.

Täyttyivätkö odotukset tämän ruoan suhteen? Juuuuuuu, teen varmasti toistekkin mutta jos käytän tuota samaa ohjetta, teen siihen muutaman pienen muutoksen eli laitan lihaa enemmän, vettä pikkasen vähemmän, kypsennän varovaisemmin lyhyemmän ajan , ettei tule ylikypsää, maustemääräkin on tarkistettava, kun nestettä vähentää.... 

Maku-lehden ohjekin on varmasti kokeilemisen arvoinen....siinä onkin puolta enemmän jauhelihaa, nestettä pikkasen vähemmän, tomaati pyreenä jne....