Jääkaappia järjestellessä löytyi sieltä yllättäen pieni rasiallinen siskoni tekemää omenasosetta....johonkinhan se piti heti käyttää. Jotaiin makeaa, muttei kuitenkaan liian makeaa teki mieli, joten päädyin tekemään soseesta omenapannukakkua. Muistelin nähneeni Mian blogissa omenasoseella tehdyn pannarin ja kävinkin kurkkimassa Mian ohjetta..... tein kuitenkin pannarin ihan oman pään mukaan ja tällaista siitä tuli...

1247053960_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kanelinen omenasosepannukakku

( 50 cm leveän uunin pannullinen)

6 dl maitoa

3 dl vehnäjauhoja

3 munaa

½ - 3/4 tl suolaa

2 tl vaniljasokeria

2 rkl sokeria

1 tl jauhettua kanelia

½ tl leivinjauhetta

1½ - 2 dl (kotitekoista) omenasosetta

(rasvaa en tällä kertaa laittanut ollenkaan, jos haluaa laittaa niin 50 g sulatettua rasvaa vois sekoittaa taikinaan)

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi ja paista pannukakku leivinpaperin päällä uunipannulla n. 200 asteessa 30-35 min.

Me söimme pannaria ihan tällaisenaan ilman mitään lisäkkeitä ja ihan hyvää oli näinkin.