Ohje on Valion ohjeita.... rahka maistuu minusta näissä aika paljon, varsinkin kylmissä vohveleissa.

 Vaniljavohvelit

( n.10 kpl )

3 munaa

2 prk (=400 g) vaniljan makuista rahkaa

1/4 tl suolaa

1 rkl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

½ dl  maitojuomaa (tai maitoa)

1 dl sulatettua rasvaa taikinaan

öljyä vohveleiden paistamiseen

 

Vatkaa munat kevyesti kulhon pohjalla. Lisää rahka, ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja rasva ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. taikinasta tulee aina paksua. Kuumenna vohvelipannu, öljyä kevyesti kumpainenkin puoli ja laita pannulle taikinaa n. 1 dl/vohveli. Kypsennä vohvelit kauniin ruskeaksi.

Tarjoa vohveleiden lisukkeena marjoja tai hilloa ja kermavaahtoa tai jäätelöä.

 

Me nautiskelimme vohvelit kermavaahdon ja vadelmien kera.