CIMG6124.jpg

Litran sämpylätaikinasta saa tehtyä monenmoista, jos ei perussämpylöitä halua koko määrästä tehdä. Minä teen usein osasta sämpylöitä ja noin 1½ dl taikinasta pellillisen pitsaa/pitsapiirakkaa. Jauhelihatäyte ei lukeudu omiin suosikkeihini, mutta joskus sitäkin tulee tehtyä...

CIMG6078.jpg

Näihin kaikkiin tein taikinan tällä ohjeella. Jauhoina rouheista sämpyläjauhoa ja vähän vehnäjauhoja.

CIMG6138.jpg

Tässä versiossa pitsakastikkeen ja juustoraasteen lisäksi on kahdenlaista kokolihaleikkelettä, herkkusieniä, paprikaa ja ananasta.

CIMG6132.jpg

Tässä pitsassa/pitsapiirakassa on täytteenä pitsakastikkeen ja juustoraasteen lisäksi ruskistettua jauhelihaa (noin 350 g) maustettuna aika voimakkaaksi, paprikaa ja ananasta.

Vastaavasta taikinasta voi tehdä esim nakkivpiiloja ja sarvia tai hyrriä/kiekkoja erilaisilla täytteillä. tai vaikkapa tällaisen ison sarven minkä leikkaa viipaleiksi tarjolle.