CIMG2076.jpg

Kauppareissulla yhytin Halpa-hallista tuoreita siikoja. Kala maistuisi itselleni vaikka joka päivä, vaan tuoreen kalan saanti on aina niin ja näin...

Pienistä siioista valmistui sopivaa sormiruokaa iltamyöhäksi naposteltavaksi. Suomustin siiat ja huuhtaisin ne nopeasti kylmällä vedellä. Pieni paperikuivaus, viillot kylkeen, pintaan ja sisälle suolaa ja voita pieninä nokareina. Eikä muuta. (sitruunaviipaleet olisin laittanut mahaa, vaan sitä ei nyt sattunut olemaan) 175-200 asteiseen uuniin kunnes olivat kypsiä....aikaa meni reilu 20 min, vaan koska ihan heti ei jouduttu syömään, olivat kalat uunissa (lämpö sammutettu) vielä lähes 10 min, eivätkä oleet vieläkään liian kuivia.

CIMG2072.jpg

Leipää ja tuoretta lisukkeeksi, niin kanssasyöjäkin oli tyytyväinen kalaisaan yöruokaan. Minä napostelin pelkät kalapalat.