CIMG9081-001.jpg

Viime viikonloppuna saimme siskon porukat Kaavilta kyläilemään meille. Kysellessäni ruokatoiveita, sain vastaukseksi kaikilta jotta mitä vaan, kunhan mahollisimman helpolla päästään. Pakastinta pengoin, koska muistelin siellä olevan pari filettä. Juu, olihan siellä...  kaks ihan eri näköistä possun filettä. Kumpainenkin sisäfileitä, vaan olivat raakana ja kypsinäkin ihan erilaisia. Eron näkee hyvin kuvassakin.

Maustoin fileet jo edellisenä iltana. Puhistin fileet ja laitoin ne vuokaan mausteiden kanssa. Mausteeksi lorotin ihan reilusti worcester kastiketta (luulin jo että tuli liikaa, vaan onneksi kypsässä ei ollu makua liikaa), suolaa, paprikajauhetta, valkosipulin kynsiä, mustapippuria myllystä ja pikkuinen loraus öljyä. Muutama kieräytys fileille mausteseoksessa ja sitten pakkaus kunnolla kiinni (laitoin vuoan päälle folion ja paksun muovipussin), ettei koko jääkaappi tuoksu valkosipulille ja tuolle soosille.

Pari tuntia ennen sovittua ruoka-aikaa, otin fileet  tunniksi huoneenlämpöön ja laitoin ne sitten uuniin paistumaan ihan sellaisenaan. En ruskistanut pintaa kiinni, enkä edes laittanut ensin kuumaan uuniinkaan. Helpolla kun piti päästä, niin lihat muhivat noin 175 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila näytti 70 astetta, mikä on meille passeli. Kerran käänsin lihat paistumisen aikana. Kypsensin lihat siis tuossa kuvassa olevassa astiassa, joten ne olivat aika kylki kyljessä siinä, vaan hyvin mahtuivat olemaan. Lihat lepäsivät reilun varttitunnin folion alla ja sitten vaan leikkasin ne ohuiksi viipaleiksi. Vuokaan irtosi vähän lientä kypsymisen aikana ja sitä jätin viipaleiden alle mehevöittämään lihoja.

CIMG9076.jpg

CIMG9100.jpg

Kuvassa siskon annos.

Kermaperunat on tehty pakasteperunasuikaleista  (1 kg perunasuikaleita, ruokakermaa 4 dl, maitoa 1 dl, suolaa, paprikajauhetta reilusti, vähän valkosipulia, mustapippuria myllystä. Uunissa perunat olivat noin 200 asteessa noin 40 min. Loppupuolella pienensin lämpöä pikkasen)

CIMG9070.jpg

Saatin ohje on täällä.

CIMG9112.jpg

Paistelin mää porukoille iltakahveille pyynnöstä isoja lättyjäkin. Ite nautiskelin vaan paistamisen tuoksuista... ohje lättyihin löytyy mm. täältä.