CIMG8323.jpg

Jokunen aika sitten, kun oli taasen vaihteeksi syöjiä muutama enemmän mitä me kaksin kanssasyöjän kanssa, tuli tehtyä viimeinkin jo kauan kokeilulistallani ollutta munakaskäärylettä. Pohjan ohjeen otin Nannelta (tonnikala-munakasrulla) ja täyte muotoutui jääkaapin sisällön ja mielihalujen perusteella.

Munakasrulla pekoni-kinkkutäytteellä 

Pohja:

6 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
6 kananmunaa

Täyte:

170 g pkt pekonia -> suikaloi

noin 125 g leikkelekinkkua -> kuutioi

2 sipulia vihreine varsineen -> hienonna

noin 100 g maustettua tuorejuustoa (mulla chili-paprika)
½ isoa punaista suippopaprikaa  -> kuutioi

2 tomaattia -> kuutioi
1 pullea valkosipulin kynsi -> hienonna
mustapippuria myllystä, suolaa, tuoretta basilikaa hienonnettuna, tuoretta persiljaa hienonnettuna

 
Päälle: juustoraastetta

Koristeluun: basilikanlehtiä tai persiljaa

Vatkaa kaikki pohja-ainekset keskenään. Anna taikinan turvota 10 min.Vuoraa reunallinen uunipannu leivinpaperilla ja voitele paperi öljyllä. Kaada seos uunipannulle ja paista uunin alatasolla 200 - 225 asteessa noin 25 minuuttia. Kurkkaa että pohjallakin on kunnon paistopinta. Kumoa kypsä levy leivinpaperin päälle.
Valmista täyte. Laita suikaloitu pekoni kylmälle pannulle ja anna sen ruskistus kevyesti, valuta liika rasva pois. Lisää paistetun pekonin sekaan hienonnettu kinkku, paprika- ja tomaattipalat ja sipulit ja anna niidenkin kuumentua muutama minuutti, kunnes sipulit ovat kuullottuneet.  Lisää sitten sekaan tuorejuustoa kunnes seos tuntuu helposti levitetävältä tahnalta. Lisää myös mausteita ja sekoita seos hyvin, älä enää kuumenna. Maistele seosta ja lisää tarvittaessa mausteita.
Anna munakkaan jäähtyä muutama minuutti niin, että sitä saa käsiteltyä. Levitä täyte munakaslevylle ja kääri rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Nosta rulla leivinpaperille pellille tai tarjoiluvadille saumapuoli alaspäin. Ripota päälle juustoraastetta ja gratinoi rullaa 225-250-asteisessa uunissa, kunnes juusto on sulanut ja saanut hiukan väriäkin. Koristele halutessasi esim basilikan lehdillä tai persiljalla.

 

CIMG8300-001.jpg

Tarkista täytteen maku.

CIMG8309.jpg

Rullaa ihan napakaksi rullaksi.

CIMG8313.jpg

CIMG8315.jpg

CIMG8320.jpg

Syötiin ekalla kertaa kuumana, vaan oli minusta erittäin hyvää myös kylmänä.