CIMG6557.jpg

Erilaisa tuorepuuro-ohjeita on nyt ollut esillä monissa eri lähteissä. Minä olen tehnyt tällaistä mustikkaista superhelppoa versiota nyt muutaman kerran ja kerran vadelmaista versiota.Tähän voisi toki käyttää muitakin marjoja tai soseita (vaikka ihan Pilttiä) ja lisätä myslejä, kuivattuja marjoja, hedelmiä tai vaikkapa jotain siemeniä tai pähkinöitä.

Tuorepuuro

(3 isohkoa annosta)

250 g maitorahkaa (käytin pehmeää, rasvatonta vaan muutkin käyvät TAI vaikka maustamaton jogurtti tai kefir)

1½ dl kaurahiutaleita (tässä käytin kaura-leseseosta)

1½ dl mustikoita (tai muuta makua antavaa)

maitoa  (tai makuun sopivaa mehua) löysykkeeksi tarvittaessa (

(loraus sitruunamehua....ei välttämätön)

ripsaus vaniljasokeria

(sokeria/hunajaa oman maun mukaan....en laita itselleni tehdessä ollenkaan)

Sekoita kaikki ainekset ja maistele maku mieleiseksi. Laita puuro kylmään peitetynä tekeytymään vähintään tunniksi tai vaikkapa ihan yönkin yli. Minä teen yleensä tuorepuuron aamuksi jo edellisenä iltana. Aamulla vaan tarkistaa sakeuden ja jos on liian tönkköä, lorauttaa maitoa tai mehua lorauksen sekaan.

CIMG6558.jpg

Meidän puuromme oli ihan tällainen simppeli mustikkaversio. Jokainen varmaan löytää oman maun mukaisen yhdistelmän maustamaan tuorepuuroa. Kokeilkaas...tämän helpompaa ei aamupalan/välipalan tekeminen voi olla.

Omena-kanelipuuron ohjeen löydät esim täältä. 

Mitä tänään syötäisiin ohjelmassa tehtiin viime viikolla tällainen tuorepuuro.

Tämä vadelmainen puuro oli herkkua....kuva vaan unohtu ottamatta, vaan toiste sitten.... tätä tulee tehtyä taatusti uudemmankin kerran.

Me naiset -lehden sivulla annetaan tuorepuurolle tällainen perusohje

Näin rakennat oman maun mukaisen tuorepuuron

1 dl kaurahiutaleita + 1 dl nestettä + 1 dl massaa + 1 rkl makua + tekeytymään yön yli jääkaappiin = tuorepuuro

Valitse neste: maito, soijamaito, piimä kauramaito, mantelimaito, vesi

Valitse massa: luonnonjogurtti, rahka, raejuusto, banaani, munanvalkuainen, marjat

Valitse maku: kaakaojauhe, vaniljajauhe, kaneli, pähkinärouhe, hunaja