CIMG5688.jpg

Ihan tavallista jauhelihakeittoa pekonilla höystettynä, vaan kylläpä olikin mieluista syöjille....santsaamassa kävivät ihan ilman "käskemistä"

Pekoninen jauheliha-kasviskeitto

n.1 litra  vettä (lisää valmistuksen aikana tarvittaessa)

1 pieni prk paseerattua tomaattia

2 lihaliemikuutiota

suolaa

soijakastiketta (laitoin reilun rkl)

paprikajauhetta (laitoin 1½ tl)

valkosipulia ( laitoin 3 kynttä hienonnettuna)

rouhittua mustapippuria myllystä (laitoin n. ½ tl)

tomaattipyrettä (aluksi 2-3 rkl)

400 g naudan jauhelihaa

170 g pekonia suikaleina

10 cm pätkä purjoa hienonnettuna

1 iso keltasipuli hienonnettuna

1 palsternakka kuorittuna + kuutioituna

3 isoa (luomu)porkkanaa kuorittuna + kutioituna

6 oikein isoa perunaa kuorittuna + lohkottuna

Mittaa kattilaan vesi, paseerattu tomaatti ja kaikkia mausteita. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää sekaan porkkana- ja palsternakkakuutiot ja kypsennä noin 10 min. Lisää sitten sekaan perunalohkot ja jatka kypsentämistä. Ruskista jauheliha´+ hienonnettu sipuli ja pekoni ja lisää ne keiton sekaan kiehumaan ja antamaan liemellekkin makua. Lisää keittoon kypsymisen aikana tarpeen mukaan vettä. Maistele keiton lientä jo kypsymisvaiheessa ja lisää makuja tarpeen mukaan. Lisää purjo kypsymisen loppupuolella sekaan. Kypsennä keitto kypsäksi. Tarkista keiton sakeus ja maku.

CIMG5687.jpg

Meillä tykätään tällaisesta pikkasen ylikypsästä keitosta...perunat meinaavat just ja just ruveta hajoamaan...soseeksi ei kuitenkaan saa mennä.