Helppoa kesäruokaa...

Kokonaisena grillattu viljapossun sisäfile oli ihanaa.... mehevää ja mausteetkin tuli ihan vahingossa kohilleen. Eipä taaskaan tullut mittailtua marinadin maustemääriä, joten ihan saman makuista en itsekkään varmasti onnistu seuraavalla kerralla tekemään .

Näitä aineita laitoin pitkulaiseen leipävuokaan; chilikastiketta (mietoa), soijakastiketta, sitruunamehua, öljyä, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta, mustapippurirouhetta ja suolaa.... sekoittelin ainekset sekaisin ja laitoin vuokaan sisäfileen köllöttelemään mausteiden sekaan...kääntelin muutamaan kertaan ja annoin fileen maustua jääkaapissa peitettynä pari tuntia. Sitten se lämpeni huoneenlämmössä puolisen tuntia ennen grillaamista. Kaasugrillissämme sisäfile oli miedolla lämmöllä n. 25 minuuttia. Minäkin kävin grillailun aikaan kuikistelemassa lihaa muutaman kerran, vaikka mies hoitelikin homman hyvin....Tarkistin lihan sisälämpötilan vielä kaikelta varalta ihan mittarilla.... juu-u kypsää oli. Kotvasen oleiltuaan liha leikattiin viipaleiksi ja syötiin kokonaan heti.

Lihan  kanssa nautiskeltiin grillin kautta pyörähtäneitä maissintähkiä ja muutamaa sorttia salaattia.

Keskellä oleva valkoinen salaatti on Atrian valkosipulista grillisalaattia.

Tomaattisalaatissa on tomaattien lisäksi laktoositonta salaattijuustoa, mustia oliiveja, tuoretta basilikaa, suolaa, sokeria, vaaleaa balsamicoa, mustapippurirouhetta ja loraus öljyä.

 

Vihersalaatissa on roomansalaattia, makeaa friseesalaattia (oma lemppari tällä hetkellä), kurkkua, ananasta, vesimelonia, tuoretta persiljaa ja timjamia.