Näitä ihanuuksia tulee aina silloin tällöin tehtyä ja varsinkin vadelmaversiona tykkään näistä kovasti.... toki muitakin marjoja voi käyttää... 

Marenkisten vadelmamuffinssien alkuperäinen ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Kaarinan parhaat leivonnaiset .... muisteleisin nähneeni jossain blogissa näistä kaakaoversion (pohjassa siis)... vaan itse olen tehnyt vaan tällä alkuperäisellä ohjeella vaaleana versiona ja oikein reilulla määrällä vadelmia.... namskis!

 

Marenkiset vadelmamuffinssit

Taikina:

100 g voita
3/4 dl sokeria
2 keltuaista
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

Vuokiin:

n. 200 g vadelmia ( enemmänkin...)

Päälle:

2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa.
Levitä paperiset muffinssivuoat pellille/muffinssipellille ja laita jokaisen vuoan pohjalle vadelmia.
Lusikoi taikinaa vuokiin... noin puoleen väliin asti. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Mausta lopuksi vaniljasokerilla. Pursota marenki muffissien päälle ( tai annostele lusikoilla) ja ripottele pinnalle vielä mantelilastuja. Ohjeella tulee 6-7 kpl isoja muffinsseja ja 10-12 kpl pienempään muffinssipeltiin sopiviin vuokiin tehtynä.

Kypsennä muffinssit n.170 asteen lämmössä tavallisen uunin alaosassa. (alkuperäisessä ohjeessa käsketään paistaa kuumemmassa uunissa...mulla ainakin pinta meinaa silloin kärvähtää!)  n. 20 min  muffinssien koosta ja monesta muusta asiasta riippuen...

HUOM! muffinssien pohja jää helpolla  raakaksi ja pintamarenki saa liikaa väriä, joten näitä herkkuja on vahattava paiston aikana aktiivisesti.

Joskus olen laittanut ensin vuokiin taikinan, päälle vadelmat ja sitten marengin ja silloin on pohja paistunut paremmin

Paperivuoan irrottaminen ei näistä muffinsseista onnistu, vaan herkut on syötävä lusikalla suoraan vuoista ja samalla naatiskellaan