Tätä ihanaa pikkusuolaista ruokaa olen tehnyt muutamia kertoja, vaan ei ole vielä ehtinyt tänne muistiin....

Pikkasen erilaisia nachogratiiniohjeita on netti pullollaan....minä otin ohjenuoraksi tämän ohjeen..... sieltä voi myös kurkata miten hauskan näköinen gratiini voi olla, mikäli viitsii latoa maissilastut pystyyn jauhelihaseoksen päälle... häpeän, minä en viitsi, hurautan vaan ne röykkiönä ananasten kanssa vuokaan

Tähän nachogratiinin hurautin vielä paiston jälkeen ennen syöntiä lisää maissilastuja ja ananaksen jämät jääkaapista.

Jauheliha-nachogratiini
400 g jauhelihaa
1iso keltasipuli tai punasipuli
1 iso paprika
2 isoa tomaattia
1 pss taco/fajita spice mix ( kannattaa maistella tarvitseeko koko pussillista, ettei tule liian voimakasta ja käy näin )
n.3/4 dl vettä
200 g tuorejuustoa ( käytin maustamatonta, mutta toki mieleinen maustettu versiokin käy)
1 pieni prk säilykeananasta paloina
100 g maissilastuja
100-150g juustoraastetta
Kuutioi sipuli, paprika ja tomaatit. Ruskista ensin jauheliha pannulla ja isää sitten sekaan kuutioidut sipulit, tomaatit ja paprikat ja paista vielä hetkinen. Lisää tilkka vettä mehevöittämään seosta. Mausta seos mieleiseksesi mausteseoksella ja suolalla. Voitele matala uunivuoka. Levitä tuorejuusto vuoan pohjalle ja jauhelihaseos tuorejuuston päälle. Ripottele maissilastut ja valutetut ananaspalat jauhelihaseoksen päälle ja sitten ripottele juustoraastetta pinnalle. Paista 200-225 asteissa uunissa noin 10 minuuttia.
 

Nachogratiini passaa syötäväksi ihan tällaisenaan vaikkapa iltaruokana/iltapalana, pikkupippaloissa tai vaikkapa istuttaessa ystävien kanssa iltaa...kaveriksi passelia juomaa, niin avot

Broileriversionakin olen tätä tehnyt...vaan enpäs nyt yhtään kuvaa siitä löytänyt. Lihana käytin broilerin filesuikaleita ja juustoksi laitoin kreikkalaista valkosipulituorejuustoa, muutoin mukailin tätä samaa ohjetta. Oli hyvää sekin!