Eilen lauantaina keitellessäni lounaalle kalakeittoa, tein samalla iltaruoalle pitkästä aikaa pannukakkurullaa.... tällä kertaa juustoisena versiona eli taikinaankin tuli juustoraastetta.

Pannukakkurullan täyteainekset muotoutuivat taasen tapaan mitä-kaapista-löytyy.

Pannukakkurulla

Pohja:

4 munaa

4 dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa ( voisi laittaa vähän enemmän?)

½ tl paprikajauhetta

1-2 dl juustoraastetta ( ripotellaan pohjalle ennen paistamista)

Täyte:

300 g jauhelihaa

1 iso sipuli hienonnettuna

1½ prk ( = 150g) kreikkalaista valkosipulijuustoa ( periaatteessa mikä tuore- tai sulatejuusto vaan käy) 

2 rkl tomaattipyrettä

suolaa ( n. 1 tl)

aromat-seosta ( n. 1 tl)

mustapippurirouhetta ( vajaa ½ tl)

½ dl vettä

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi ja ripottele juustoraaste pohjalle. Paista pohja reunallisella uunipannulla leivinpaperin päällä 200 asteisessa uunissa n. 20 min. Kumoa pohja esim. leivinpaperin päälle..

Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja lisää sipulit sekaan kypsymään.  Lisää kaikki muut täytteen ainekset ja anna seoksen kypsyä n. 5 min. Tarkista maku.

Levitä täyte kumotulle pohjalle ja rullaa käärötortun tapaan napakaksi rullaksi. Leikkaa halutun paksuisiksi viipaleiksi. Minä leikkasin pötkön 12 palaan. Nauti lämpimänä sellaisenaan tai vaikkapa vihersalaatin kanssa.

Tältä näytti pohja paistettuna ennen kumoamista.

Aikaisemmin tekemiäni pannukakkurullia tai sen tapaisia löydät esim täältä, täältä  ja täältä.