Nämä ihanuudet bongasin muutama päivä sitten Juhlattaren blogista. Alkuperäinen ohje löytyyy Maku-lehden arkistosta. Tänä aamuna piti jotain nopsaa makeaa saaha aikaiseksi ennen töihin lähtöä, joten tämä ohje oli oikein sopiva ja käyttökelpoisia raparperin varsiakin vielä maalta löytyi....

1249407299_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Minulla oli vaan ihan tavallisia muffinssivuokia, joten paistoin raparperipikapullat ( 17 kpl) niissä muffinipellillä. 

Raparperipikapullat

4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kardemummaa
100 g leivontamargariinia
2 dl maitoa
2 munaa
n. 150g (4 dl) pieniä raparperipaloja
koristeeksi raesokeria
 
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata rasva ja anna hieman jäähtyä.
Lisää kuivien aineiden joukkoon maito, munat, rasvasula ja raparperipalat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta vältä turhaa sekoittamista.
Nostele taikina kahdella ruokalusikalla vuokiin. Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista n. 200 asteessa uunin keskitasolla  15 - 20 min. leivonnaisten koosta riippuen. Vahtaa, etteivät tummu liikaa ja paistu kuivaksi kaperoksi.