Tällä kertaa pinaattikeittomme ei tullutkaan kaupan pakastealtaasta, vaan tein sen alusta lähtien ihan ite. Tiedä sitten kummassa menee aikaa enemmän, sen pakastekeiton sulatuksessa ja lämmityksessä vai pienen keittoannoksen teossa...

1534772.jpg

Meillä tykätään maitopohjaisesta sakeahkosta pinaattikeitosta ja lisäkkeenä "pakollinen" keitetty muna.

Pinaattikeitto

( tästä tulee 3 ihan hyvän kokoista lautasellista keittoa)

n. 30 g rasvaa

1 dl vehnäjauhoja ( meillä tykätään sakeasta keitosta, useimmissa ohjeissa on vaan ½ dl jauhoja)

1 l maitoa

1 pss (=150g) pakastepinaattia

reilu tl suolaa

(hyppysellinen sokeria)

Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito kylmänä ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan pohjaa myöten sekoittaen esim. pallovatkaimella. Hauduta keittopohjaa pari minuuttia. Lisää pakastepinaatti ja anna sen sulaa ja kuumentua keiton seassa.Älä enää keittele, ettei pinaatti menetä kaunista vihreää väriään. Mausta keitto suolalla (ja sokerilla) juuri ennen kuin rupeat syömään, jotta keitto ei juoksettuisi.

1534774.jpg

Jos pinaattikeittoa jää, eikä halua syödä sitä lämmitettynä, voi lopusta keitosta pyöräyttää sämpylöitä tai rieskaa tai jatkaa sitä ja paistaa pinaattilättyjä tai  tällää kalaruoan seuraavaksi päiväksi ja kuorruttaa pinaattikeitolla kalan tai tarjoaa sen lisäkekastikkeena tai....