CIMG0007-002.jpg

Taatelipiirakka kookos-fariinisokerikuorrutuksella (kookoskinuskilla) on odottanut pääsyä kokeiluun jo muutaman viikon ajan. Melkein jo päätin jättää tämän testauksen joulun jälkeen, vaan onhan tämä nyt enemmän ajankohtainen. Jos tykkäät taatelikakusta, niin silloin tämä voi olla just sinulle sopiva leivonnainen kokeiltavaksi.

Minä otin ohjeen täältä. Kiitti ohjeesta. Myös täällä  näyttää olevan hyvin samantapainen ohje.

Piirakan ainesuhteita en ole muuttanut (vaikka jauhomäärä tuntuikin aluksi aika isolta), mutta valmistustavan muutin ihan kokonaan. Ei tässäkään ole tarvis ruveta vatkailemaan rasva-sokerivaahtoa, kun kerta hyvä lopputulos tulee ihan vaan sekoittammalla, taatelikakkutaikinan tapaan.

Tässä ohje miten minä taateli-kookospiirakan tein.

Taateli-kookospiirakka (taateli-kookospalat)

(pellillinen, minulla pellin koko 34 x 37 cm ja tulee ihan hyvän paksu piirakka)

Taikina:

250 g kuivattuja  taateleita 

3 dl vettä

180 g sokeria

150 g voita

2 isoa kananmunaa

375 g vehnäjauhoja (käytän puolikarkeita)

2 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

½ tl suolaa (voisi olla vähän enemmänkin, terävöittää pohjan makua)

Kuorrutus: 

100 g voita 

150 g fariinisokeria 

0,75 dl kuohu- tai vispikermaa (laitoin vispiä)

70 g kookoshiutaleita

Valmistaminen:

Mittaa vesi ja taatelit kattilaan ja keitä tasaiseksi kunnes taatelit pehmenevät. Minä keitän tällaisia ihan vaan muutaman minuutin ja soseutan sitten seoksen sauvasekoittimella.

Lisää kuumaan seokseen sokeri ja voi ja surrauta nekin sekaisin taateleiden sekaan sauvasekoittimella. Sitten sauvasekoitin pesuun. Jätä seos jäähtymään ihan kylmäksi. (jos hoppu, nopeuta jäähtymistä laittamalla taikina-astia kylmään veteen)

Lisää seokseen kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Minä teen tämän pallovatkaimella.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi.

Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikina tasaisesti ihan kulmiin /reunoille asti.

Paista piirakkapohjaa ihan vähän alle 200 asteisessa tavallisessa uunissa keskitasossa 20 -25 minuuttia. Tarkkaile paistumista, ettei tule liian kuivaa.

Kun saat pohjan uuniin, tee heti kuorrutus: Mittaa voi ja kerma kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää fariinisokeri ja kookoshiutaleet ja keitä seosta muutamia minuutteja, jotta se hieman sakenee (nestettä haihtuu, on siis kiehuttava kuplien)

Ota piirakka uunista (pitäisi olla jo aika kypsän näköistä) ja kaada kuorrutus levittäen pohjalle. Levitä heti lastalla kuorrutus tasaisesti pohjalle, ihan reunoille ja kulmiin asti.

Laita piirakka takaisin lähes 200 asteiseen uuniin keskitasoa ylemmäs, kunnes kuorrutus hieman ruskistuu (5-8 min). Kuorrutus kuohuu ja kuplii ensin ja sitten ruskistuu. Ruskistumista on hieman hankala nähdä, kun kuorrutus on aika tummaa. Piirakan voi vaikka ottaa pois uunista ja antaa kuplien laskeentua, niin sitten näkee lopputuloksen. jos haluaa ruskeammaksi, piirakka vaan takaisin uuniin. Minä olisin voinut ottaa piirakan varmasti jo muutamaa minuuttia aikaisemmin pois uunista.

Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

(Alkuperäinen ohje käskee leikkaamaan piirakan kuumana, vaan minä en sitä kyllä tuossa vaiheessa rupeaisi leikkaamaan.)

HUOM! jos piirakan kuorrutus tuntuu turhan rapsakalta leikattavaksi kovin pieniksi paloiksi, anna piirakan olla muovilla peitettynä, niin kuorrutus pehmiää ja siitä saa leikattua vaikka suupalan kokoisia piirakkapaloja.

CIMG9907.jpg

Pohja maistui ja näytti ihan taatelikakkutaikinalta

CIMG9912-001.jpg

Tässä pohja jo paistettu (minulla kypsyi jo noin 20 minuutissa lähes 200 asteisessa uunissa) ja kiehautettu kuorrutus laitettu pinnalle ja piirakka takaisin uuniin.

Reilun 5 minuutin kuluttua pinta oli jo saanut väriä ihan riittämiin.

CIMG9940-002.jpg

Minä jäähdytin piirakan ja leikkasin sen sitten vasta neljään osaan ja pakkasin piirakan kertakayttälautasille ja muovipussiin ja vasta tarjoiltaessa leikkaan piirakan pieniin annospaloihin.

CIMG9941.jpg

Tässä kuvassa on piirakan väri lähinnä todellisuutta. Jos tykkää vaaleammasta pinnasta, silloin pitää piirakkaa vain muutamia minuutteja kuorrutuksen kanssa uunissa.

Ehdottomasti tulee jäämään meillä vakikäyttöön tämä piirakka-ohje. Ensi kerralla taidan yhdistää tämän pohjan ja tämän toisen taatelipiirakan kuorrutuksen.

Jos tykkäät taatelikakusta ja kookoksen mausta, silloin kannattaa tätä piirakkaa kokeilla.