CIMG4510.jpg

Silloin kun on etukäteen sovittuja vieraita tulossa, tulee tehtyä pieni hyytelökakku makeaksi herkuksi. Pakastimesta löytyi onneksi 1 rasia ihania kotimaisia vadelmia, joten marjavalinta oli sillä selvä. Muuhun tarkoitukseen olin ostanut kinuskituorejuuston, mutta käytin sen tähän kakkuun....

Vadelma-kinuskihyytelökakku (keksipohjalla)

Keksipohja:

15 kpl digestivekeksejä

50 - 60 g sulatettua voita

Murskaa keksit esim pussissa kaulimella tai monitoimikoneen leikkuriterällä.

Sekoita rasva sekaan.

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Laita reunakalvo paikoilleen, mikäli sellaista haluat käyttää....minulla ei ollut.

Levitä pohja tasaisesti, älä painele kovasti, sillä silloin tulee helposti kova pohja.

(Laita pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.)

Vadelmatäyte:

2 dl vaniljarahkaa

1 rasia kotimaisia vadelmia (käytin pakastevadelmia)

½ dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

2 rkl vettä

2 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 min.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä odottamaan myöhempää käyttöä varten.

Laita vaniljarahka kulhoon ja sekoita sekaan sokerit ja vadelmat. Sekoita kaikki sekaisin.

Kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi, puristele liivatelehdistä vesi pois ja yhdistä ne kiehuvaan nesteeseen. Sekoita sen verran, että liivateseos on tasaista. Älä keitä liivateseosta, ettei se menetä kykyään hyydyttää.

Jäähdytä liivateseos haaleaksi ja yhdistä se sitten rahka-vadelmaseokseen. Sekoita hyvin sekaisin.

Seoksen on oltava ihan kylmää....yhdistä sitten kermavaahto nostellen sekaan. Älä vatkaa.

Maistele makeus ja lisää tarvittaessa makeutta. Minä laitoin vain ohjeessa olevat märät ja meistä oli passeli.

Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. ja tasoita tasaiseksi.

Laita jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.....kokeile varovaisesti sormella/lusikalla, jotta pinta on hyytynyt.

Tee sinä aikana kinuskipäällys.

Kinuskipinta (pursotettuna tai vaan levitettynä)

200 g kinuskituorejuustoa

2 rkl sokeria

3 liivatetta

½ dl maitoa

2 dl vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Laita kinuskituorejuusto ja sokeri kulhoon eri ja sekoita ihan tasaiseksi.

Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvaksi ja lisää siihen liivatelehdet (joista vesi siis puristeltu pois).

Jäähdytä liivateseos haaleaksi.

Yhdistä liivateseos tuorejuuston sekaan hyvin sekoittaen/vatkaten.

Lisää kermavaahto sekaan nostellen.

Maistele makeus ja lisää halutessasi sokeria.

Levitä kinuskikerros vadelmakerroksen päälle ja tasoita pinta TAI pursota seos vadelmakerroksen pinnalle, kuten minä tein.

Rouhi suklaata päälle.

Laita kakku hyytymään lopullisesti vähintään 4 tunniksi...minulla kakku oli hyytymässä jääkaapissa yön yli.

Jos ei ole ollut reunakalvo käytössä, pyöräytä veistellä kakku irti reunasta ja aukaise sitten vasta varovaisesti irtopohjavuoka. Tarvittaessa tasoita veitsellä reunustaa.

Nosta kakku tarjolle ja koristele vielä esim. kukalla.

HUOM! kakun voisi tehdä myös suoraan tarjoiluvadille ilman irtopohjavuoan pohjaa, pelkän reunuksen avulla tai käyttää reunavuokaa.

CIMG4482-002.jpg

Ensin aioin laittaa kinuskisen kerroksen kakun pinnalle ihan vaan tasaiseksi levitettynä, mutta siihen päähän pälkähti ajatus pinnan pursotuksesta. Tykästyin tähän tapaan ja aion jatkossa muissakin kerroshyytelökakuissa ihan taatusti tehdä näin. Erilaisia pursotustapoja ja tylliä käyttäen, saa kakuista aina eri näköisiä. Minulla oli kaikki tyllät vielä työpaikalla, joten pursotin pinnan ihan vaan pursotuspussilla ilman minkäänlaista tyllaa. Onneksi nyt jo kaikki tyllat ovat kotiutuneet....

CIMG4492.jpg

Ripottelin suklaarouheenkin heti päälle, niin ei tarvinnut tarjollepantaessa kuin vaan nostaa kakku tarjolle. Tein rouheen tällä kertaa ihan vaan raastinraudalla suoraan kakun päälle...

CIMG4512.jpg

Laitettuani kakun tarjolle, lisäsin vielä hieman suklaarouhetta sen päälle.....tuntui muuten liian siistiltä.

CIMG4500.jpg

Jonkin kukkasen voisi piristykseksi kakkuun laittaa, mutta meillä kakku oli tarjolla ihan tällaisenaan.

Tätä kakkua tehään meillä toistekkin....tykättiin paljon. Ei ole ollenkaan niin äklömakeaa mitä voisi kuvitella. Meillä se on vaan hyvä asia.